a mentor

2017.10.24. 09:39

Gyászol az AC/DC, meghalt George Young

A világhírű zenekar két sztárjának Angusnak és Malcolmnak az idősebb testvére volt. Néhány nappal 71. születésnapja előtt hunyt el. A korai AC/DC lemezek megszületésénél bábáskodott.

Leginkább producerként ismerték, de zenélt is, és zeneszerző is volt. 1946. november 6-án, Glasgowban született. 1963-ban a szüleivel, valamint testvéreivel kivándoroltak Ausztráliába, ahol egy évvel később zenekart alapított. Ő biztatta a testvéreit arra, hogy zenélni kezdjenek. Youngék egyébként nyolcan voltak testvérek. A legidősebb Stephen, akinek a fia jelenleg Malcolm Young helyén zenél az AC/DC-ben, és csupán két évvel fiatalabb Angusnál.

George Young 1964 és 1969 között az Easybeatsben gitározott. Ez az együttes Ausztráliában pont olyan népszerű volt, mint Angliában a Beatles. A legismertebb daluk a Friday On My Mind, amelyet Harry Vandával közösen jegyeznek.

Miután az együttes nimbusza megkopott, hamar feloszlottak, innen kezdve George Young producerként tevékenykedett, és segített öccseinek az AC/DC-t felfuttatni.

Másik nagy slágerük a Love Is in the Air, amelyet John Paul Young énekel, de George a dalszerző.

Testvérei George Young halálának az okát nem közölték. Viszont kiemelték, hogy nagyon sokat köszönhetnek neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!