fab four

2019.04.09. 12:37

Elveszettnek hitt, hang nélküli Beatles-kliprészlet került elő Mexikóból

A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával.

This photo taken on June 30, 1966 shows British band The Beatles, (L to R) Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison and John Lennon, performing during their concert at the Budokan in Tokyo. - A group of Japanese Beatles fans on October 30, 2018 have lost their bid to get police to hand over historic footage of the band's legendary 1966 Japan visit. (Photo by JIJI PRESS / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Előkerült egy 11 másodperces, hang nélküli Beatles-kliprészlet, amely egy 1966-os brit popzenei tévéműsor élő adásán készült és később Mexikóba került egy gyűjtőhöz.

A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén.

A filmszalagon az együttes a Paperback Writert énekli, de a felvételhez nincs hang.

A filmszalag egy mexikói gyűjtőhöz került, aki a közelmúltban kapcsolatba lépett a birminghami székhelyű Kaleidoscope szervezettel, amely elveszett tévéfelvételek felkutatására specializálódott.

„A Beatles-rajongók számára ez olyan, mint a Szent Grál. 1966-ban nem rögzítették az adást, úgyhogy azt gondolták, erről a Top of the Pops műsorról nem maradt fenn felvétel” – mesélte a relikvia értékéről Cris Perry, a Kaleidoscope munkatársa.

A BBC News beszámolója szerint

az előkerült kliprészletet április 20-án bemutatják a londoni filmintézetben (BFI),

ahol a Kaleidoscope által a közelmúltban felkutatott 240 elveszettnek hitt zenei felvételt vetítenek le.

A klipek között lesz egy 1972-es felvétel, amelyen Elton John a Rocket Mant énekli a Top of the Pops műsorban, a T. Rex együttes Metal Guru című számának felvétele és egy Slade-fellépés is 1975-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!