Háború, muzsika, nyomozás

2018.11.06. 15:05

Clive Owen és Tim Roth szereplésével drámai film forog Budapesten

A forgatásról készült werkvideóban a hazai filmes szakembereket és a magyar főváros szépségét méltatják.

British actor Clive Owen poses for a photograph upon arrival for the pre-premiere of the film "Valerian and The City of a Thousand Planets" in La Plaine-Saint-Denis, north of Paris, on July 25, 2017. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT

A The Song of Names (A nevek dala) című film Norman Lebrecht zenekritikus azonos című díjnyertes regénye alapján készül. A lírai detektívregényként aposztrofált mozi cselekménye a második világháború elején kezdődik, és egy férfi hegedűművész testvére utáni nyomozásáról szól.

A forgatást 2018 őszén kezdték meg az alkotók, a film számos jelenetét a magyar fővárosban vették fel. Ezzel kapcsolatban napvilágot látott az első „így készült”-videó, melyben többek között François Girard, a film rendezője méltatja a magyarországi filmszakma hozzáértését, színvonalát.

A rendező a filmmel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta:

„Barátság, testvéri szeretet, árulás és megváltás két kontinensen és öt évtizeden keresztül: ez az az út, melyen a The Song of Names visszavisz bennünket a huszadik század történelmének legsötétebb pillanataiba.”

A videóban Robert Lantos, a film producere, illetve Andy Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos is nyilatkozik, és betekintést nyerhetünk a Zeneakadémia nagytermében zajló forgatási folyamatba is.

A film főszerepeit Clive Owen és Tim Roth alakítják majd, zenéjét pedig az Oscar-díjas, A Gyűrűk Ura-trilógia zenéjét is jegyző Howard Shore írja.

Borítókép: Clive Owen

Forrás: AFP / GEOFFROY VAN DER HASSELT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában