Koncert

2019.04.12. 07:00

Ákos ismét a ZTE Arénában

A tavaly szeptemberben megjelent Hazatalál című lemez dalai mellett a régi nagy slágerek is elhangzanak majd az Ákos turné 2019 zalaegerszegi állomásán, május 25-én a ZTE Arénában.

Varga Lívia

A két szervező, Tóth Krisztián (balról) és Székedli Bertold, valamint Kovács Ákos és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Minderről az előadó, Kovács Ákos és Balaicz Zoltán polgármester számolt be a városházán tartott sajtótájékoztatón. Utóbbi felidézte: Ákos utoljára 2015 májusában adott nagysikerű koncertet a zalai megyeszékhelyen, s mint fogalmazott, nagy megtiszteltetés, hogy négy év után visszatér.

– 2019-ben egy vadonatúj programot állítunk színpadra, amelynek alapját a tavalyi arénabeli dupla előadásunk adja hangszerelés és dalválasztás tekintetében is – bocsátotta előre Kovács Ákos, elárulva: a repertoár összeállítását komoly viták előzték meg, melynek eredményeként sikerült egy nagyon izgalmas programot életre hívni.

A két szervező, Tóth Krisztián (balról) és Székedli Bertold, valamint
Kovács Ákos és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Hozzátette: az öthetes próba­időszak végén, már a finomhangolásnál tartanak, az országjáró turné április 28-án kezdődik, mégpedig Londonban, amit egy veszprémi, egy kaposvári, majd a május 25-i zalaegerszegi koncert követ. Utóbbi lesz a legnagyobb volumenű előadás.

– Mindig nagyon szívesen jövünk Zalaegerszegre. Négy éve elképesztő tömeget vonzott a koncertünk, s nem szeretnénk alámenni ennek – szögezte le mosolyogva a zenész. – A 90-es évek közepének rock hangzású Ákos-koncertjeit idézzük fel, de a mai tudásunkkal, s ahogy az tőlünk szinte már elvárható, komoly energiákat fektetünk a látványvilágba is. Számunkra a legfontosabb, hogy a közönség úgy menjen haza, hogy kapott valamit.

Ami pedig a zenekar felállását illeti: Ákos Bánfalvi Sándorral (dob), Lepés Gáborral (szintetizátor, vokál), Madarász Gáborral (gitár, vokál) és Kálló Péterrel (basszusgitár) lép majd színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában