A szerkesztő ajánlja

2017.04.13. 13:33

STAFÉTA Horváth Balázzsal

A STAFÉTÁT dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ igazgatója Horváth Balázsnak, a Pannonia cégcsoport ügyvezetőjének adta tovább, azt kérdezve tőle: - Hogyan lehetne hatékonyan motiválni az embereket a környezettudatos életmódra?

-  Az élhetőbb, tisztább környezet megteremtésének alapvető záloga a folyamatos oktatás, a tájékoztatás. Az emberek szemléletmódjának megváltoztatásával, ismereteik bővítésével, cselekvésre ösztönzésükkel befolyásolható viselkedésük. A gyermekek különösen fogékonyak a környezettudatos magatartásra, így belőlük a környezetükről felelősen gondolkodó, cselekvő állampolgárok nevelhetők.

A fenntartható fejlődés szolgálatában a környezeti nevelést a Pannonia cégcsoport is szívügyének tartja; ezért többek közt a szelektív hulladékgyűjtésre és annak helyes elsajátítására, gyakorlati alkalmazására helyezzük a hangsúlyt. Az oktatási intézményekben tartott előadásainkkal, különböző szervezésű rendezvényeken történő megjelenésünkkel, szervezett telephely-látogatásokkal próbáljuk formálni a lakosság szokásait. Ehhez fontos a fiatal generációt környezettudatosságra ösztönző szülői támogatás, a családban tanult példa.

A STAFÉTÁT Vörös András a Thúry Vitézlő Oskola vezetője kapta, akitől azt kérdezi: - Milyen terveik vannak a közeljövőben a hagyomány ápolása, a történelmi múlt megismerése és a fiatalok nevelése terén?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!