A szerkesztő ajánlja

2013.12.07. 12:27

A házszabály szigorával

Olvasom, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint az új házszabály elfogadása és a következő országgyűlési választás után kevesebb lesz a szócséplés és az üresjárat a parlamentben.

Horváth-Balogh Attila

Az elnök a maga részéről még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy elegendő lesz háromhetente ülésezni. Továbbá szerinte a beterjesztett házszabályi javaslaton néhány ponton még módosítani szükséges, például a bírságok behajtásának rendjén, szigorítani, módosítani kell annak érdekében, hogy a parlamenti munka ne silányuljon a választópolgárok szemében bolhacirkusszá, érdektelen színházzá. Ennek kapcsán három gondolatom támadt. 1. Nem kell háromhetente sem ülésezni, legyen újra királyság. 2. Ha a Fideszen kívüli parlamenti politikai erők némely megnyilatkozása annyira megbotránkoztatja az elnök urat, hogy úgy véli, ezeket nem lehet szankció nélkül hagyni, ám legyen, igaza van. Adjuk meg a helynek a kellő tiszteletet. De akkor tessék megbüntetni az alvó képviselőket, újságot olvasó, laptopon passziánszozó honatyákat is. 3. Másrészt az országgyűlés, illetve a képviselői munka megítélését nem csak az oda nem illő parlamenti megnyilatkozások rontják. Hanem képviselőink álláshalmozása is, ami mögött ráadásul némelyek esetében nem sok tartalmat érzékel a választó. Csak a szócséplést látja - vagy még azt sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!