Szépségverseny

2014.08.07. 06:00

Nagy családról álmodozott az egykori Zala Szépe

Zalakaros – Gyermekei kacajától hangosak dr. Virágné dr. Németh Eszter Nóra hétköznapjai. A 27 éves fiatalasszony éppen tíz évvel ezelőtt, 2004-ben nyerte meg a 15. Zala Szépe versenyét.

Benedek Bálint

Erre az élményre a mai napig szívesen emlékszik vissza, sőt a nappali egyik polcán még mindig ott díszeleg az ajándékba kapott gyönyörű váza, sőt a koronáját is nagy becsben tartja. Ma azonban már sokkal fontosabb, hogy a 1,5 éves Virág Hanna és a három hónapos Réka minden kívánsága teljesüljön.

Legutóbb négy évvel ezelőtt találkoztunk a hölggyel, aki akkor friss menyasszonyként a jogász diplomamunkáján dolgozott. A fürdővárosba a szerelem vitte, hiszen dr. Virág Zsolt állatorvossal már a középiskolás időkre vezethető vissza a kapcsolatuk: kilenc együtt töltött csodálatos év után 2011. május 28-án mondták ki a boldogító igent.

Eszter kislányos bájából és kedvességéből mit sem veszített az eltelt évek alatt. Nyugalmat árasztó személyisége megmaradt, elmondta: a Mérleg jegyűekre ez jellemző, de úgy tűnik a gyermekei is örökölték a kiegyensúlyozottságot, a hiszti náluk nem divat, bár Hanna már most erős személyiség. Könnyen barátkozik az idegenekkel, de ha úgy érzi igaza van, azt azonnal közli a környezetével.

Ottjártunkkor sem volt ez másképp, Hanna gyorsan hozott írószerszámot és táblát, hogy együtt jegyzeteljen az újságíróval. Megunva a monoton jegyzetelést, zakatoló plüss vonattal próbálkozott, ám a játék sem kötötte le túlságosan. Inkább elszámolt kilencig, mert a tizet egyelőre még nem tudja kimondani és elvonult a szobájába.

- Ilyen vidáman telnek a napjaink, mindig is nagy családról álmodoztam, s most, hogy teljesült felettébb boldog vagyok – folytatta Eszter. - A világ legnagyobb öröme, ahogy láthatom őket felnőni, állandóan változnak, Hanna szinte minden nap új szóval gazdagítja a szókincsét. Bár a férjem elég sokat dolgozik, ám a családjára mindig van ideje, s ugyan a legkisebb, Réka helyett fiút vártunk, így lányos apukaként is óriási a rajongás hármójuk között.

Dr. Virágné dr. Németh Eszter Nóra ölében a három hónapos Rékával és a 1,5 éves Hannával Zalakaroson találta meg az igazi boldogságot. A jövőben tovább bővülhetne a család. Fotó: Szakony Attila

A fiatalasszony szerint a kislányok érkezése kifejezetten használt a házasságuknak, hiszen még jobban elmélyült kettőjük eddig is oly' felhőtlen kapcsolata. A zalakarosi élet, a nyugalom és a béke szigete számukra, ahol a gyerekek egészségesen nőhetnek fel.

- A táplálkozásunkra is fokozottan figyelünk, ugyanis az élelmiszerek többségét a farmunkról, ellenőrzött minőségben szerezzük be – így a fiatalasszony. - A tejtől a lekvárokon keresztül a húsig odafigyelünk mit eszünk, hiszen manapság különben is rengeteg „méreg” fertőzi a környezetünket.

Ettől függetlenül a két szülő, ha teheti sportol, Eszter és Zsolt hetente legalább kétszer kocog. Most erre van idejük, s a kismama szerint a nőiességének a megőrzése számára is rendkívül lényeges. A gyerekek testileg és lelkileg is fitten tartanak, bár már koránt sem úgy, mint egykor, de az elegencia és az igényesség nem veszett ki az életemből.

- Az a bizonyos sárgabarack lekvár főzés örökké emlékezetes marad, hisz akkor döntöttem el, hogy jelentkezem a Zala Szépe 2004-es versenyre – elevenítette fel az emlékeket. - Tinédzser voltam, tele energiával, az utolsó pillanatban érkeztem be a nevezéssel. Amikor megpillantottam a többi lányt, a vetélytársaimat kissé elbizonytalanodtam: okos, csinos és szép mezőny állt a színpadra. Az utolsó, estélyiruhás bevonulásig esélyt sem láttam a dobogóra. Ekkor viszont megnyugodtam, méghozzá a zsűri tagjainak elismerő tekintetei győztek meg.

A természetes megjelenése és kisugárzása az ítészek mellett a nézőket is levette a lábáról, így a korona mellé a közönség díjat is hazavihette. A fiatal lány élvezte, hogy őszinte arcokat látott maga körül az irigység szikráját sem vette észre. A legjobban a Zalai Hírlap háziasszonyi feladatait élvezte, különös tekintettel a falujárásokra, ahol a megye köztiszteletben álló embereivel ismerkedett meg. A királynői teendői közepette a kiskanizsai lány szorgalmára sem lehetett panasz: a Batthyány Lajos Gimnáziumban eltöltött négy év alatt angol valamint német nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerzett. Az érettségit követően felvették a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára.

- Az előző 2010-es beszélgetésünkhöz képest jelentős változásokon mentünk keresztül a Zsolttal együtt, ám visszatekintve boldog vagyok, hogy akkor megtapasztalhattam milyen királynőnek lenni – mosolyodott el Eszter. - A szülésemig a családi vállalkozásban, egy szállodában dolgoztam, s mivel maximalista típus vagyok, igyekeztem a lehető legjobban teljesíteni, a létesítmény értékesítése illetve a nemzetközi minősítése tartozott hozzám, s már most várnak vissza. Ha tudok, az interneten keresztül segítek még, ám az itthoni teendőket sem szabad elhanyagolnom.

Ráadásul a 27 éves családanya újabb nehéz fába vágta a fejszéjét: másoddiplomaként idegenforgalmi-szálloda szakon utolsó éves, sőt a jogász szakvizsgáját is le kell tennie a közeljövőben.

- A nővérem, Ágnes Németországban él a férjével ott is van két kislány – mesélt tovább. - Most mi egy kis szünetet tartunk a következő babáig, de biztosan szeretnénk egy harmadikat is, ugyanis a férjem úgy érzi fiú érkezik. Azért biztonság kedvéért felkészültünk egy lánynévvel is...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!