Szépségverseny

2010.10.08. 13:31

Mit takar a szép lány mosolya? - láthatatlan fogszabályzó készülék növeli az önbizalmat

Fogszabályozó viselésére adta a fejét lapunk szépe, Kocsis Korinna. Az ifjú hölgyet az őt ért negatív élmények sarkallták erre. A speciális készüléke láthatatlan.

PLT

– Amikor megnyertem a Miss Earth Hungary versenyt, volt néhány negatív élményem. Többnyire a fogaim miatt bántottak – mondja Kocsis Korinna, aki lapunk szépségversenyének megnyerését követően egyre több hasonló hazai viadalon bizonyult a legszebbnek.

– Addig nem is „ zavartak” igazán a fogaim; ezután azonban egyre többször foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy tényleg kellene velük valamit csinálnom. A szépségkirálynő a napokban kapott is egy belső fogszabályozót. Korinnát dr. Hermann Gábor fogszabályozó szakorvos vette kezelésbe, aki Magyarországon elsőként alkalmazta a nyelv felőli fogszabályozás új eszközeit.

– Az a legjobb, hogy kívülről észre sem lehet venni a fogszabályozómat – ragyog fel Korinna mosolya. – Egy speciális technikával készült, a nyelv felől illeszkedik a fogak
felszínére és onnan fejti ki a hatását. Ezt teljesen egyénre szabottan készítik el. Minden esetben a páciens fogához igazodik, nem úgy, mint a külső, előre legyártott fogszabályozók.

Mióta világ a világ, az emberek mindig megpróbálkoztak a fogaik helyreállításával. Például a kínaiak rugalmas selyemszállal igyekeztek sorba állítani a fogakat. A modern fogszabályozás csak a század elején, illetve a világháború után indult jelentős fejlődésnek. Ekkor már nem aranyból, hanem különféle fémötvözetekből készültek a fogakra helyezhető készülékek, de robbanásszerűen az elmúlt húsz évben haladt előre e tudomány. Mindez a technikai lehetőségeknek, és a növekvő keresletnek köszönhető. A láthatatlan fogszabályozás alig több, mint fél évtizede vált szélesebb körben ismertté, ám a népszerűsége fokozatosan nő. Egyre több technika alakul és fejlődik, és a kezelési lehetőségek is egyre szaporodnak. A láthatatlan fogszabályozás legismertebb és leghatékonyabb eljárása a lingualtechnika. Lényege, hogy a fogszabályozó készülék a fogak belső, nyelv felőli oldalára van felragasztva.

A fogszabályozás mechanikája alapvetően hasonló a külső ragasztott készülékekéhez, azaz egyrészt vannak a fogakra felragasztott kis tappancsok, bracketek, vagy más néven zárak. Ezeket a zárakat a fogszabályozó ív köti össze. A kezelés során egyrészt az ívek formálják a fogsort, másrészt az orvos az ív mentén mozgatja a fogakat valamelyik irányban. – Azért jó nekem ez a fajta módszer, mert a segítségével továbbra is helyt tudok állni a szépségiparban, nem kell bujkálnom a fogszabályozóm miatt. Mivel kívülről teljesen láthatatlan, nyugodtan fotózhatnak is. Nem elképzelhetetlen, hogy indulok még szépségversenyen, esetleg képernyőre kerülök. Akkor viszont kötelező, hogy az embernek szép és szabályos fogsora legyen. A fogszabályozó viselését pár nap alatt megszoktam, s csupán egy évig kell hordanom. Bátran ajánlom minden "rászorulónak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!