Szepetnek

2015.08.22. 12:13

Szepetnek: ahol széthúzás helyett összefognak az emberek

Szepetnek - Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg az 1600 fős településen, ahol 3 nemzetiségi önkormányzat, 7 civil szervezet és 2 vallási felekezet működik. A sok-sok projekt az említettek széleskörű összefogásának az eredménye.

Horváth-Balogh Attila

Szepetneken tegnap rendezték meg a falunapot, melynek keretében az elmúlt időszak fejlesztéseit, köztük a Szepetnek – Nektek lesz! projekt eredményeit is átadták.

A falunap protokolláris részére délelőtt került sor.

Elsőként Vlasicsné Fischl Tímea polgármester köszöntötte a megjelenteket.

- Ahhoz, hogy ezeket a pozitív eredményeket ki tudjuk vívni, erős hitre, rengeteg munkára és páratlan összefogásra volt szükség, valamint azokra az uniós pályázati lehetőségekre, melyeket kihasználhattunk környezetünk szépítése érdekében - szögezte le. - Szeretném megköszönni mindenkinek, civil szervezeteinknek, nemzetiségi önkormányzatainknak, egyházi vezetőinknek, egyéb szervezeteinknek, vállalkozóinknak és a magánszemélyeknek mindazt, amit tettek a falu fejlődéséért.

Fotó: Gergely Szilárd

Az összefogással megvalósult projektekről Marosfalvi Krisztina alpolgármester beszélt. Ezek sorában többek közt a szennyvízhálózat kiépítését, az esővíz-elvezetés megvalósulását, utak aszfaltozását, a katolikus templom felújítását és a 150 millió forintos uniós forrásból lebonyolított Szepetnek – Nektek lesz! című projektet említette. Ez azonban az önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködésének eredményeként beadott sikeres pályázatoknak csak a töredéke, ennél jóval több készült és akkor még nem esett szó a különféle, közösen szervezett rendezvényekről.

A vendégként meghívott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, illetve Fülöp Attila, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkári kabinet megbízott kabinetfőnöke egyaránt az érintettek közötti példaértékű együttműködést méltatta.

Az eseményen emléktáblával kedveskedtek a helyi civil szervezetek és nemzetiségi önkormányzatok vezetőinek, továbbá Laskiné Spingár Éva kiemelkedő sportteljesítményéért, nevelőedzői tevékenységéért Szepetnekért Emlékérmet vehetett át Vlasicsné Fischl Tímea polgármestertől és Marosfalvi Krisztina alpolgármestertől.

A délután a falunapi fellépőkkel és produkcióikkal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!