Szepetnek

2016.10.21. 17:55

A hősökre emlékeztek Szepetneken

Szepetnek - Az 1956-os eseményekre emlékezett pénteken a település a Királyi Pál ÁMK-ban, ahol emléktáblát is avattak.

Benedek Bálint

– Ez az ünnep magába sűríti mindazt, amit a magyarság kívánt és amire vágyott – fogalmazott ünnepi beszédében Vlasicsné Fischl Tímea polgármester. – A településen élőknek fontos volt, hogy a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság pályázatán induljunk. Két kategóriában is nyertünk, így most felavathattuk a büszkeségpontot, melynek keretében Joó Attila művész lyukas zászló kisplasztikája került az IKSZT falára, s egy jelképes erkély, ahol egykor lobogott.

Vlasicsné Fischl Tímea és dr. Jáni János egykori 1956-os résztvevő közösen leplezték le az IKSZT falán a kisplasztikát (Fotó: Szakony Attila)

A településvezető hozzátette: a Sinkovits Imréről elnevezett kiírásban pedig nívós kulturális műsor valamint a hősök előtt tisztelgő kiállítás megszervezését támogatta a bizottság.

Az ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kijelentette: hatvan évvel ezelőtt október 23-án oly’ erővel tört ki belőlünk a szabadság iránti vágy, olyan elsöprő volt az igazság akarása, hogy a kommunizmus embertelen világhatalma gerince roppant meg.Az államtitkár úgy érzi a hősök kiállása azt mutatta fel, hogy nem lehet elfojtani senki büszkeségét, nem lehet elpusztítani a magyar nemzetet.

Címkék#Szepetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!