Szentkozmadombja

2017.03.05. 18:20

A legnagyobb balladaköltőnk

Szentkozmadombja - Majdnem földik vagyunk, hiszen ugyanazt a nyelvjárást beszéljük, s rengeteg olyan szót használok, amely Arany verseiben is megjelent.

Gyuricza Ferenc

Többek közt ezt mondta a legnagyobb magyar balladaköltőnek tartott Arany Jánosról egy Szentkozmadombján tartott ünnepi megemlékezésen dr. Szinku Mihály, a Zalai Népfőiskolai Egyesület elnöke. Az Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán szervezett megemlékezésen a szónok a költő életútjának meghatározó, illetve fontosabb eseményeinek említése mellett a művekkel kapcsolatos személyes emlékeire is kitért. Elmondta: a Partiumban - ahol Arany született - még a XX. század közepén is fellelhetőek voltak azok az életkörülmények, amelyek például a Családi kör című versben olvashatóak.

A megemlékezés szónoka dr. Szinku Mihály volt. Mellette a szervezők, Révész Erzsébet (balról) és Kocsisné Sipos Rozália Fotó: Gyuricza Ferenc

A bevezetőt követően a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám zeneiskola gitár tanszakos tanárai és növendékei, valamint azok a helyi irodalomkedvelők adtak műsort, akik a megemlékezés létrehozásában is oroszlánrészt vállaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!