Szentkozmadombja

2015.08.14. 14:56

Tücsökzenés citeratábor Szentkozmadombján

Szentkozmadombja - Az immáron 11. éve megrendezett citera tábor pénteken zárta kapuit, az egész hetes tanulás és gyakorlás során elsajátított ismeretek bemutatásával.

Mázsa Ferenc

A táborban ez alkalommal 19 különböző korú gyerek vett részt, akik a megye számos pontjáról, Németfaluból, Csonkahegyhátról, Alibánfáról, Zalaszentivánról, Zalaegerszegről és Gellénházáról érkeztek.

- Korábban Szentgyörgyvölgyön, Szigligeten és Fonyódon is rendeztünk ilyen táborokat, most a nagyon természet közeli, mindössze 68 lelket számláló Szentkozmadombjára esett a választás. Indokolta ezt egyrészt a nagyon baráti fogadtatás, másrészt pedig gondolnunk kellett természetesen arra is, hogy a szülők pénztárcája mit bír el - kezdi a tábori élményekről szóló beszámolóját a táborvezető, Kulcsárné Csejtei Marianna, a gellénházi Galagonya Citerazenekar vezetője.

Az öt napon keresztül, majdnem napi öt órában zajló szakmai képzés mellett a gyerekek részt vehettek fazekas foglalkozáson, a bemutatóra készülve bordalokat és Balaton környéki népdalokat is tanultak. A település régi kastélyának pincéjében pedig nagy izgalommal játszották a kihívásos-szabadulós játékokat. Ezen kívül sétakocsikázáson is részt vehettek és lovagolhattak is a citerafoglalkozásokon megfáradt gyerekek.

- A szakmai foglalkozások levezetésében segítségemre volt két népzene tanár, Koczka Andrea és Szecsődi Rita. Köszönet illeti a további segítőket is, név szerint Pető Lászlóné Ibolyát és Kulcsár Kingát. A gyerekek ellátásában a zalatárnoki konyha vállalt nagy szerepet, akik ki is szállították az ételt. A tábor finanszírozásában pedig jelentős segítség volt a tavaly ősszel megrendezett jótékonysági bál bevétele valamint a gellénházi önkormányzat anyagi támogatása. Érdekességként említem még meg, hogy a legfiatalabb tábori résztvevő egy első osztályos kislány, Végh Laura volt, aki önszorgalomból és nagyon kitartóan ismerkedett napi egy órában a citerával. Az elsajátított ismereteket pedig a záró előadáson meg is mutatta a közönség legnagyobb örömére és elismerése mellett - zárta beszámolóját a táborvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!