Szentgyörgyvölgy

2016.01.04. 14:13

Posztumusz díszpolgárrá választották az orvost

Szentgyörgyvölgy – Posztumusz díszpolgári címet adományoz a település önkormányzata dr. Seli Géza néhai körzeti és háziorvosnak.

Gyuricza Ferenc

Minderről még tavaly döntött az őrségi település képviselőtestülete. A cím odaítélését kezdeményező Varga Zsuzsanna polgármester lapunknak többe közt elmondta: dr. Seli Géza rögtön az egyetemi tanulmányai befejezését követően, vagyis 1957-ben kezdett Szentgyörgyvölgyön dolgozni, majd közel négy évtizeddel később, 1994-ben innen is vonult nyugállományba. Lokálpatrióta érzelműnek ismerték meg a helybéliek, az orvosi munkája mellett is sokat tett a falu, s az itt élők érdekében, egy időben tanácstag is volt. Tavaly, 84 esztendős korában hunyt el. A díszpolgári cím átadására később kerül sor, mert a néhai körzeti orvos családtagjai közül többen külföldön élnek vagy tartózkodnak, és az önkormányzat velük is szeretne egyeztetni az ünnepség időpontjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!