Szentgyörgyvölgy

2016.08.26. 19:10

Megújulhat Szentgyörgyvölgy szociális otthona

Szentgyörgyvölgy – Várhatóan még ez évben megkezdődhet az őrségi község szociális otthonának felújítása.

Gyuricza Ferenc

Minderről Varga Zsuzsanna polgármester tájékoztatta lapunkat, aki azt is hozzátette: tudomása szerint Zalából Szentgyörgyvölgy az egyedüli település, amely sikeresen szerepelt a gondozási központok és szociális otthonok felújítását célzó pályázaton.

– Először a televízióból értesültünk a jó hírről, Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára személyesen számolt be róla az egyik reggeli műsorban – mondta a polgármester. – Azóta az interneten is megjelent az információ, az épület felújítására 15,2 millió forintot kapunk, ehhez 800 ezer forintos önrész szükséges.

Varga Zsuzsanna azt is elmondta, a jelenleg 28 fős otthon felújítása igencsak szükségszerű volt, arra 2012-ben a korábbi képviselő-testület pályázott is, ám forráshiány miatt a település igényét akkor elutasították. A projekt során a külső nyílászárókat cserélik, megújítják egyes belső terek burkolatait, továbbá több akadálymentes mellékhelyiség is kialakításra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!