Szentgyörgyvölgy

2017.03.17. 18:50

Dombormű I. Ulászló tiszteletére

Szentgyörgyvölgy – I. Ulászló király látogatása előtt kíván tisztelegni Béres János szobrászművész domborművének felállításával az őrségi község.

Gyuricza Ferenc

Minderről Varga Zsuzsanna, a település polgármestere tájékoztatta a zaol.hu-t, aki azt is hozzátette: a bronzból, valamint kőből készítendő dombormű nyersanyagát és öntési költségét közadakozásból tervezik előteremteni. Ennek érdekében már korábban felhívással éltek a község lakói és a történelmi múltunk és hagyományaink iránt felelősséget érző személyek és szervezetek felé, ám ez nem hozta meg a remélt sikert. Ezért jótékonysági rendezvényt tartanak a községben. Március 25- én több szólista és művészeti csoport – például a Wild Hounds, a The SoundMakers, a Peter & Friends és a pártosfalvi Ady Endre Művelődési Egyesület énekkara – közreműködésével zajlik majd az est, amelynek fővédnöke dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!