Surd

2017.03.22. 13:09

Erősítenék a közösségi aktivitást Surdon

Surd közalapítványa közel 20 millió forintot nyert közösségfejlesztésre. A tervek szerint a következő három évben 180 programot szerveznek a helyieknek.

Pásztor András

Mint azt Kanász János, a település polgármestere elmondta: a Surd Községért Közalapítvány által elnyert közel 20 milliós támogatás a  társadalmi szerepvállalás erősítését célozza.

– A programok  megvalósításának célja lesz a generációk közötti együttműködés  előremozdítása,  az együttműködési hajlandóság fokozása, az önkéntesség népszerűsítése – mondta a polgármester.

A program megvalósítása 3 évet ölel fel, mely során összesen 180 eseményt valósítanak meg.

– Konkrét ötleteket is kidolgoztunk már, így például önkéntes tevékenység keretében segíteni a rászorulóknak, illetve önkéntes munkát vállalni a település szépítésében – említette Kanász János. – Emellett a helyi hagyományok ápolását célzó rendezvényeket, szakmai fórumokat, konferenciákat is szerveznénk a fenti témakörben. Továbbá a közösségi aktivitás erősítését célzó rendezvényeket, például  kerékpártúrákat, kirándulásokat,  beszélgetős esteket is rendeznénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!