Sümegcsehi

2017.06.06. 09:42

Utcákat tettek rendbe Sümegcsehiben

Az utóbbi években számos fejlesztés zajlott Sümegcsehiben, ezekről számolt be lapunknak Sziva Erika polgármester.

Szalay Csaba

Az elmúlt három évben a szigorú gazdálkodásnak köszönhetően 12 millió forintot megtakarított az önkormányzat, ebből két utcát szilárd burkolattal láttak el. Az adósságkonszolidációból kimaradt települések pályázatán nyert 10 millió forintból pedig a falu nagyon rossz állapotú Rákóczi utcáját újították fel.

Sziva Erika beszámolt arról is, hogy felújították a sportöltöző vizesblokkját és megoldódott a sportpálya áramellátása. A pályán a Bozsik-program keretében utánpótlás nevelés is folyik, és sok rendezvényt itt tartanak.

A tavalyi esőzések következtében megrongálódott a Hősök tere támfala, amit kijavítottak. Sajnos a környező házakra is veszélyes fenyőket - a katasztrófavédelem előírásának megfelelően - ki kellett vágni. A polgármester elmondta, hogy a falunak ez a központi része a helyreállítással és parkosítással új külsőt kapott.

Az elmúlt tanév elejére sikerült az óvoda és részben az iskola tetőhéjazatának cseréje, most abban bíznak, hogy folytatódhat az intézmény külső-belső felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!