Sportvilág

2016.02.19. 14:43

Vonnt kidobta a pálya, Miklós Edit 13.

A svájci Lara Gut nyerte a lesiklást az olaszországi La Thuile-ban rendezett alpesisí-világkupán. Lindsey Vonn bukott. Miklós Edit a 13. helyen fejezte be a versenyt.

A múlt héten a frissen leesett hó miatt törölték a Crans Montana-i világkupát, így került két lesiklófutam most Olaszországba.

Miklós Edit a szezonban mindig a legjobb tizet célozza meg, de ez most nem jött össze neki, a 13. lett. A rajtszámsorsolása nem volt túl szerencsés, a nyolcast kapta, így a mezőny elején kellett lejönnie, nem lehetett túl sok információja a pályáról. Miklós Editnek nem volt könnyű menete, a hó egyenetlenségei miatt többször megbillent, amivel tizedeket vesztett.

A pálya nehézségét mutatta, hogy még Lindsey Vonn sem tudott lejönni rajta, az egyik kanyar megdobta, léce is leoldott, bukása után tehetetlenül csúszott lefelé. Komolyabb baja azonban nem lett.

Rajta kívül még többen buktak, Joana Haehlen a védőhálóba csapódott, és így járt Sofia Goggia is.

A legjobb menet Guté volt, több mint egy másodpercet vert Cornelia Hütterre, aki egy századmásodperccel csúszott be Nadia Fanchini elé.

Szombaton újra lesiklást, míg vasárnap szuper-G-t rendeznek La Thuile-ban.

Miklós Edit jelenleg az összesített pontversenyben a 39., míg a szakági versenyben a 13.

„Nem volt egy egyszerű futam a mai. Már az én rajtszámommal is rázós volt a pálya. A felső részében, ahol az edzéseken mindig kihagytam egy kaput, jobban sikerült mennem, viszont a lapos rész előtt rontottam, elvesztettem a sebességemet, így nagyon sok időt veszítettem azon a szakaszon. A videó kielemzése után többet fogunk tudni, de úgy éreztem, hogy nem volt technikailag egy teljesen tiszta futam. Holnap egy újabb nap, és egy újabb lesikló futam! A hibáimból tanulva vágok neki a pályának” – mondta Miklós Edit.

Szőllős Barnabás 7. lett műlesiklásban a téli ifjúsági olimpián. A Nivelco SE sízője egyre jobb teljesítményt produkált a játékokon, előbb 16. lett szuper-G-ben, majd a 14. helyet szerezte meg óriásműlesiklásban. A mai versenynapon szlalomban állt rajthoz, és már az első futamban remekelt: a 62 fős mezőnyben a 11. legjobb időt szerezte meg, ami már önmagában is kiemelkedő teljesítmény. A második futamban aztán még koncentráltabban, még nagyobb lendülettel ment végig a pályán, és ennek köszönhetően a 7. helyre jött fel, írta közleményében a magyar szövetség.

„Barnabás fantasztikusan ment. Mindkét futamban jó technikával és maximális koncentrációval sízett, ami meghozta számára a régen várt sikert. A pálya nehéz volt, trükkös tűzésekkel, ezért is estek ki sokan. Úgy gondolom, mostanra ért be a sok befektettet munka, Barnabás erőben és állóképességben is rengeteget fejlődött az utóbbi hónapokban” – nyilatkozta Szőllős Péter, Barnabás edzője.

női lesiklás:
1. Lara Gut (svájci) 1:35.57 perc
2. Cornelia Hütter (osztrák) 1:36.59
3. Nadia Fanchini (olasz) 1:36.60
...13. Miklós Edit 1:38.29    

A szakági vk állása 7 futam után (még 2 van hátra): 1. Lindsey Vonn (amerikai) 500 pont, 2. Hütter 374, 3. Larisa Yurkiw (kanadai) 357, ...13. Miklós Edit 157

Az összetett vk állása 27 futam után (még 14 van hátra): 1. Gut 1073, 2. Vonn 1060, 3. Viktoria Rebensburg (német) 852, ...39. Miklós Edit 163

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!