Sportvilág

2015.08.05. 16:10

Vizes vb - Szilágyi Liliána 200 méter pillangón döntős, Hosszú Katinka nem

Szilágyi Liliána a harmadik legjobb idővel bejutott a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a kazanyi vizes világbajnokság szerdai napján, ugyanez viszont nem sikerült Hosszú Katinkának, aki 13. lett összesítésben.

Az első elődöntőben rajtolt a hétfői 200 méter vegyest világcsúccsal nyerő Hosszú Katinka. A szám kétszeres vb-bronzérmese - aki kevesebb mint fél órával a neki ötödik helyezést hozó 200 méteres gyors fináléja után szállt ismét medencébe - láthatóan fáradtabban mozgott, és csak hatodik lett 2:08.91 perces idővel.

"Próbáltam keményen úszni, de ennyi volt ma bennem. Bár lehet, hogy ez jobb így, mert holnap pihenhetek egy napot. A 200 hát és a 400 vegyes viszont még hátra van, amik nagyon erős számaim" - mondta Hosszú az M4 Sportnak.

Hosszú Katinka a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Szilágyi Liliána, a szám ifjúsági olimpiai bajnoka viszont végig remekül bírta, és bár az elején a mezőny hátsó részében haladt, a hajrában feljött harmadiknak, és a teljes rangsorban is ebben a pozícióban végzett. Időeredménye 2:07.05 perc lett, alig hat századmásodperccel maradt el egyéni csúcsától.

"Még volt bennem, mert nem jöttek ki azok a technikai elemek, amelyeket az edzőmmel, Turi Györggyel gyakoroltunk - nyilatkozta Szilágyi az MTI-nek. - Nagyon boldog vagyok, hogy van lehetőségem úszni még a nagyokkal."

Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. A magyar versenyző bejutott a másnapi döntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó

Csütörtökön folytatás következik

Szilágyi Liliána lesz az egyetlen magyar versenyző a kazanyi vizes világbajnokság csütörtöki döntőiben, ő a 200 méter pillangó fináléjában szerepel. A szám fináléja csütörtökön 17.20 órakor kezdődik.

A délelőtti előfutamokban a magyarok közül elsőként elvileg Hosszú Katinkát láthatja majd a közönség, a 200 méter vegyesen világcsúccsal aratott sikerét, valamint a 200 méter gyorson elért ötödik helyét követően ezúttal 100 méter gyorson indulna a hét egyéni számot vállalt klasszis. Szereplése azonban még kérdéses, ugyanis szerdán jelezte, elképzelhető, hogy inkább visszalép és pihen.

Őt 200 méter háton Balog Gábor követi, majd 100 mellen Sztankovics Anna indul.

Ezt követően Gyurta Dániel, a férfi 200 méter mell egyeduralkodója áll rajthoz. Az olimpiai bajnok példa nélküli tettre készül, ugyanis ő lehet az úszósportban az első, aki ugyanabban a számban háromszor is megvédi világbajnoki címét.

A férfi vízilabda-válogatott az 5-8. helyért folytatja szereplését, Benedek Tibor együttese 16 órától az amerikaiakkal találkozik.

Eddig történtek:

Nyolcadik a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó

Cseh László aranyérmes 200 méter pillangón, Hosszú Katinka ötödik 200 méter gyorson

A brazilok kiütésével kilencedik a magyar női vízilabda-válogatott

Kapás Boglárka hatalmas országos csúccsal bronzérmes 1500 méter gyorson

Így úszott világcsúcsot Hosszú Katinka - videó

Cseh László bronzérmes 50 méter pillangón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!