Sportvilág

2015.08.06. 08:18

Vizes vb - Gyurta és Balog továbbjutott

Az olimpiai- és a világbajnoki címvédő Gyurta Dániel 200 méter mellen, Balog Gábor pedig 200 méter háton jutott a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtök délutáni elődöntőjébe.

Göbölyös Gábor/MTI

Gyurta 2:09.81 perces idővel nyerte rendkívül izgalmas előfutamát, így összesítésben az ötödik eredménnyel jutott a 17.29 órakor kezdődő elődöntőbe.

"Végig nagyon jó volt, tudtam kontrollálni az úszásomat, a legfontosabb dolog most a továbbjutás volt. Biztos vagyok benne, hogy az elődöntőben már nagyon jó idő, legalább 2:08-as eredmény kell a fináléba kerüléshez" - nyilatkozta Gyurta, aki a sportág történetében elsőként védheti meg harmadik alkalommal vb-címét.

Balog Gábor 200 méter háton 1:58.55 perccel futamában a hatodik lett, összesítésben pedig a 16., így éppen bejutott az elődöntőbe, amelyet 17.57 órától rendeznek.

A nők 200 méteres mellúszásában Sztankovics Anna volt érdekelt. A 19 éves magyar versenyző - aki tavaly a nankingi ifjúsági olimpián bronzérmes volt ebben a számban - futamában az utolsó helyen végzett, 2:29.28 perccel, egyéni csúcsától közel másfél másodperccel elmaradva, s a 26. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!