Sportvilág

2017.03.07. 16:15

Védelmi fal és hat gól - ha lesz...

A labdarúgó Bajnokok Ligája újabb két nyolcaddöntős visszavágója következik szerda 20.45 órától, Dortmundban a Borussia a Benficát (0-1) fogadja, míg a Barcelona a Paris SG-t (0-4) látja vendégül.

Kühne László

A lisszaboni első mérkőzésen hiába volt a Thomas Tuchel együttese fölényben, a portugálok várhatják előnyből a Ruhr-vidéki találkozót. A luzitánok oldalán csak azt hajtogatják, a félelmetes dortmundi rohamok ellen bizonyára többször is dupla falat, vagy legalábbis kettőzött szűrő rendszert kell majd alkalmazni a védőjátékukban. Dortmundi részről szinte minden adott egy olyan visszavágó lejátszásához, ami a legjobb nyolc közé jutást eredményezné. Az elmúlt hétvégén gurítottak egy laza hatost (kettőt azért kaptak is...) a szintén még BL-résztvevő Leverkusennek, ugyanakkor kiesett egy fontos láncszem a gépezetből Marco Reus személyében sérülés miatt.

- Ez eldőlni látszik, de soha ne mondd, hogy soha - fejtegette Reus a szerdai játékával kapcsolatban. - Nem hiszem, hogy túlzottan sokat kellene változtatni a futballunkon ahhoz képest, mint amit az első találkozón nyújtottunk.

A Barcelona ásza, Luis Suarez legalább 95 perces csatára számít a PSG ellen Fotó: archív

Annál inkább létezik probléma a Barcelona jelenlegi BL-szereplése kapcsán, hiszen a katalánok 0-4-ről kezdik a visszavágót a Camp Nou-ban a Paris Saint-Germain ellen. A Barcától nyáron elköszönő szakvezető, Luis Enrique mindenesetre szabadjára engedte fantáziáját, amikor a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón nyilatkozott:

- Nagyon egyszerű a képlet, ha van olyan csapat, amely tudott nekünk négyet rúgni, akkor nekünk velük szemben meg kell próbálni hatot szerezni - fogalmazott Enrique, melyhez kapcsolódván Luis Suárez, az egyik legfontosabb labdarúgója azt mondta, ma már nem is 90, sokkal inkább 95 percre kell készülni. Ennyi áll rendelkezésükre, hogy a tetemes hátrányt ledolgozzák.

A PSG-nél ugyan előzetesen a kezdőbe várják Angel Di Maríát, de nyomban odabiggyesztették a francia lapokban Lucas nevét is zárójelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!