Sportvilág

2017.05.25. 17:45

Teljesült Mourinho vágya

A Manchester United együttese nyerte a labdarúgó Európa-liga fináléját, mely szerda este 2-0-ra verte a holland Ajax Amszterdam alakulatát. Így a következő szezonban az angol klub kapcsolódhat be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Kühne László

Mindkét együttesnél a kupán túl tehát a BL-szereplés lehetősége volt a tét ezen az estén, hiszen az angolok az El-trófea nélkül - bajnoki hatodikként - biztosan lemondhattak volna róla, míg a hollandok így egy kicsit rögösebben juthatnak el a csoportkörig, hiszen a szezont otthon a második helyen zárták.

A két manchesteri gólszerző boldogsága (balról): Mhitarjan és Pogba Fotó: zh

- Csapatom megtette, amit kellett, vagyis megnyerte az El-t, ami a Bajnokok Ligájába vezet - fogalmazott a meccs után José Mourinho, a United menedzsere. - A szezon előtt számomra is adott volt a feladat, vagy a Premier League, vagy az Európa-liga küzdelmeit vívom meg győztesen. Nos, az angol bajnoksághoz nem, de az európai kupa megnyeréséhez elég erősek voltunk és visszatérhetünk a BL porondjára. Tényleg nagy örömömre szolgált a srácokat a kupával a kezükben látni és hogy mindez mekkora boldogságot jelent nekik.

A finálénak volt családi vonatkozása is. Az Ajax-szal egykor UEFA Kupát (no meg BL-t és KEK-et is...) nyert holland Danny Blind fia, a ma már szintén válogatott Daley Blind lett az MU színeiben Európa-liga győztes.

Európa-liga, döntő: Manchester United-Ajax Amszterdam 2-0. G.: Pogba (18.), Mhitarjan (48.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!