Sportvilág

2016.03.18. 16:33

Megvan a álommérkőzés: Borussia Dortmund az FC Liverpool ellen

Jürgen Klopp korább csapata ellen játszhat az Európa Liga negyeddöntőjében.

Thimm Andreas

Szenzációs az UEFA nyoni sorolásának eredménye.  "Visszajön" - közölte Ilkay Gündogan dortmundi játékos. A BVB-nek az első szakaszban április 7-én, hazai közönség előtt előnyt kell szereznie és egy héttel később Anfielden a döntésre kell vinnie a dolgot.

A vesztfáliai csapat az európai kupa történetében háromszor találkozott Liverpool FC-vel. Egyszer nyert a Borussia, egyszer a Liverpool, egyszer pedig döntetlennel végződött az összecsapás.

Most már a legjobb nyolc között elérkezett az a mérkőzés, amelyet sokan egy előrehozott döntőnek tartanak. A Dortmund magabiztosan nyert a Tottenham Hotspur ellen. Az FC Liverpool pedig legyőzte az angol Manchester United-et.

"Valószínűleg megint sms-t kapok Dortmundból, a sorsolás miatt," - mondta Alex Frei, a BVB korábbi svájci profi játékosa, aki a papírt kihúzta. Ő is azt remélte, hogy ez a párosítás csak a május 18-én Baselben megrendezésre kerülő döntőben következik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!