Sportvilág

2014.02.15. 17:17

Kellemes meglepetés Szocsiban

Egy hete ezeken a hasábokon a szocsi téli olimpiáról írtunk és ismét megtesszük, ugyanis a havas ötkarikás játékok programja túljutott az első hetén. Amire kevesen számítottak, magyar „szelet” is jutott a heti történéseknek, amire nem csak idehaza kapták fel a fejüket.

Kerkai Attila

Világszenzációról persze erős túlzás volna beszélni, de tény, hogy az alpesi síző Miklós Edit teljesítményére ne csak idehaza, hanem külföldön is felkapták a fejüket. Az Erdélyből, Csíkszeredáról  származó magyar hölgy 2010-ben vette fel a magyar állampolgárságot, de ezzel együtt még nem válhatott   a nemzetközi síszövetség  (FIS) regisztrációja alapján  is  magyar  versenyzőnek. Romániában ugyanis ismert sízőnek számított, főleg a junior világbajnokságokon ért el sikereket, s talán érthető, hogy a román fél nem minden zökkenők nélkül vette csak tudomásul a versenyző országváltását.  Volt lesiklásban hatodik, illetve ötödik, azonban az országváltás azzal is járt a számára, hogy korábbi eredményeit törölték. FIS-pontok nélkül pedig kezdetben nem indulhatott Világkupa-versenyeken, így jóval rögösebb út vezetett számára ahhoz, hogy újra felépítse karrierjét, de sikerült. 2011-ben   már hivatalosan is magyar színekben versenyzett és jutott  ki a  szocsi téli olimpiára. Előbb minden idők legjobb magyar szereplését érte el  a kombinációban, amikor hétfőn a 16. helyen végzett, aztán szerdán a szerdai lesiklásban jött az igazi siker: a 7. helyen végzett és csaknem sikerült számára a pontszerzés is.

Szóval, a téli olimpia első hetén volt miért örülni magyar szempontból, hiszen  kellemes meglepetéssel szolgált Miklós Edit, amire a magyar sportdiplomácia is reagált, hiszen az olimpiai bizottság jelezte: minden segítséget megad a magyar síelőnek, hogy a nemzetközi viadalokon minél jobb legyen.

Szocsi 2014 - Miklós Edit bravúros teljesítménnyel a 7. lett lesiklásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!