Sportvilág

2011.02.10. 13:39

Igaly Diána visszatér

Két év kihagyás után visszatér Igaly Diána, a 2004-es athéni olimpia skeetlövő bajnoka. A kétszeres világbajnok koronglövő a pekingi olimpia után különböző nehézségek miatt nem versenyzett, ezen a héten azonban személyesen vitte el a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, s adta át Molnár Zoltán főtitkárnak a visszatérési szándékát tartalmazó levelet.

MTI


   
A MOB honlapja szerint jövő héten válik majd teljesen hivatalossá a hír, miután Igaly tárgyalt Krzyzewsky Miklóssal, a sportlövők elnökével.
   
"Két év hosszú idő. Mindenek előtt a versenyek légkörét, izgalmait kell újra megszoknom - olvasható Igaly nyilatkozata a mob.hu-n. - Az idény első két kvalifikációs versenyéről lemaradok ugyan, de azt követően májustól szeretnék minél több versenyen indulni, bízom abban, hogy sikerül biztosítanom londoni részvételemet, és ötödik alkalommal is részt vehetek olimpiai játékokon. Nagyon bízom abban, nem okozok csalódást."
   
Igaly 1998-ban és 2002 szerzett világbajnoki aranyérmet, 1994-ben vb-2., 2003-ban pedig vb-3. volt. Athéni sikere előtt négy évvel bronzéremmel tért haza a sydneyi játékokról, 2008-ban pedig 13. lett Pekingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!