Sportvilág

2015.08.07. 15:59

Gyurta Dániel bronzérmes 200 méter mellen (frissítve)

Gyurta Dániel bronzérmet nyert 200 méteres mellúszásban a kazanyi vizes világbajnokság pénteki versenynapján.

Göbölyös Gábor/MTI

A Kazan Arena 9437 nézője előtt átlagosan rajtolt, az első száz métert azonban nagyon megnyomta: 50 méternél a negyedik helyen fordult, akárcsak 100-nál, de nagyon együtt haladt a mezőny. Az utolsó fordulót követően másodikként jött fel a vízből, ám a német Marco Koch erősebb iramot diktált, s az utolsó méteren az amerikai Kevin Cordes is megelőzte őt.

A 200 méter mellen 2012-ben, Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel nagy vb-sorozata 2009-ben a római világbajnokságon kezdődött, majd 2011-ben Sanghajban folytatódott, és két éve Barcelonában sem talált legyőzőre.

A későbbi bronzérmes Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 7-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Gyurta a magyar csapat ötödik medencés érmét szerezte Kazanyban. Előzőleg Hosszú Katinka győzött 200 méter vegyesen, Cseh László 200 méter pillangón, míg harmadik lett Kapás Boglárka 1500 méter gyorson és Cseh 50 méter pillangón.

Eredmény, férfi 200 m mell

világbajnok: Marco Koch (Németország) 2:07.76 perc
2. Kevin Cordes (Egyesült Államok) 2:08.05
3. GYURTA DÁNIEL 2:08.10

 

Gyurta Dániel úgy érzi, a jövő évi olimpia előtt jókor jött, hogy a kazanyi vizes világbajnokságon megszakadt nagymedencés sorozata azzal, hogy - három vb-arany után - 200 méter mellen bronzérmes lett.

"Nagyon erős volt a kezdés, kicsit önmagamnak is, a végén lehet ez egy kicsit visszaütött, ugyanakkor 2007 óta minden világversenyen döntős voltam, a legrosszabb helyezésem pedig egy hatodik hely volt" - nyilatkozta a tatár fővárosban a 26 éves magyar, aki 50 méteres medencében világbajnokságon 2009 óta mostanáig nem talált legyőzőre ebben a számban.

"Azt gondolom, ma ez volt a maximum, egyszerűen ennyi volt bennem. Nagyon jókor jött így ez az olimpia előtt. Azt azért hozzáteszem, hogy ha most a legjobbamat úszom, vagy ahhoz közelit, akkor világbajnok vagyok. Tehát nem én vesztettem el a címemet, hanem inkább nem tudtam újra megnyerni" - fogalmazott Gyurta, aki hozzátette, rendkívül keményen dolgozott a felkészülés alatt, és úgy érezte, hogy az edzések alapján képes lehet 2 perc 7 másodperces időre.

"Nem a helyezés miatt vagyok csalódott, hiszen sokkal keményebben edzettem, mint valaha, ezzel szemben majdnem egy másodperccel úsztam rosszabbat a legjobb időmnél. Meg kell nézni, talán az edzésekkel, vagy a formába hozással volt a probléma" - mondta Gyurta.

A londoni olimpiai bajnok leszögezte, nem érezte tehernek, hogy veretlensége ilyen hosszúra nyúlt, sokkal inkább motivációként élte meg.

A bronzérmesGyurta Dániel a 200 méteres mellúszás eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 7-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Eddig történtek:

Így lett világbajnok Cseh László tíz év után - videó

Nyolcadik a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó

Cseh László aranyérmes 200 méter pillangón, Hosszú Katinka ötödik 200 méter gyorson

A brazilok kiütésével kilencedik a magyar női vízilabda-válogatott

Kapás Boglárka hatalmas országos csúccsal bronzérmes 1500 méter gyorson

Így úszott világcsúcsot Hosszú Katinka - videó

Cseh László bronzérmes 50 méter pillangón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!