Sportvilág

2015.06.17. 17:38

Európa Játékok - Kotsis Edina ötödik tekvondóban

Kotsis Edina az ötödik helyen zárt a tekvondósok női 57 kilogrammos súlycsoportjában a bakui Európa Játékokon.

A viadal honlapjának szerdai beszámolója alapján a magyar versenyző a negyeddöntőben kikapott, ám a vigaszágon kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Ott azonban simán alulmaradt spanyol riválisával szemben.

Kotsis Edina(kékben) és a brit Jade Jones az I. Európa Játékok női tekvondó versenyének negyeddöntőjében 2015. június 17-én. MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

A férfi asztaliteniszezők egyes küzdelmeiben mindkét magyar, Pattantyús Ádám és Kosiba Dániel is legjobb 32 között búcsúzott. Pattantyús az első fordulóban a lett Mattis Burgis ellen lépett asztalhoz, és rendkívül könnyedén, négy játszmában diadalmaskodott. A második fordulóban a brit Paul Drinkhall ellen ugyan 2-1-re vezetett a szettek tekintetében, de végül 4-2-re kikapott. Kosibának már a nyitókörben meg kellett szenvednie a sikerét, a cseh Tomas Konecny elleni összecsapása csak a mindent eldöntő hetedik játszmában ért véget. A 32 között a francia Simon Gauzy volt a magyar játékos ellenfele, s Pattantyúshoz hasonlóan 4-2-es vereséget szenvedett.

Szerda délelőtt a nők versenyében is a második fordulót jelentette a végállomást a magyarok számára, Póta Georgina és Madarász Dóra is a 32 között búcsúzott.

Póta Georgina a bakui I. Európa Játékok női asztalitenisz-versenyének második fordulójában, a luxemburgi színekben versenyző Ni Xia Lian elleni mérkőzésen 2015. június 17-én. Póta Georgina négy játszmában kikapott ellenfelétől és kiesett.   MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter

A férfi és női vízilabda-válogatott egyformán kikapott a negyeddöntőben. Előbbi együttes az 5-8., utóbbi az 5. helyért folytathatja a küzdelmeket. A nők a spanyol csapattól kaptak ki 8-5-re, míg a férfiak 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel maradtak alul 5-3-ra a görögökkel szemben.

 

Előzmények:

Európa Játékok - Barka Emese aranyérmes

Európa Játékok - Dudás Miklós meglepetésgyőzelme K-1 200 méteren

Európa Játékok: Kozák Danuta és a férfi kajaknégyes aranyérmes

Európa Játékok - A női kajaknégyes és a Kammerer, Szalai duó is aranyérmes

Korpási Bálint szerezte az első magyar érmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!