Sportvilág

2015.09.07. 18:52

Északír-magyar - Belfastban is bemutatták a Puskásról szóló életrajzi könyvet

Belfast - Belfastban az északír-magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt hétfőn bemutatták Szöllősi Györgynek Puskás Ferencről szóló angol nyelvű életrajzi könyvét.

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

"Az Aranycsapat kapitánya ugyanúgy a futballtörténelem legnagyobbjai közé tartozik, mint Pelé, Maradona vagy éppen Beckenbauer, de róla kevés elérhető forrás állt rendelkezésre angol nyelven" - mondta Adrian Searle a kiadó képviseletében, egyúttal hozzátette, jelenleg 1500 keményfedeles példányban jelent meg a mű, de készen állnak rá, hogy karácsony előtt újabb 5000, puhaborítású példány kerüljön a piacra.

Ken Belshaw tiszteletbeli konzul arról beszélt, hogy amatőr csapatának a neve Puskás FC, míg Szöllősi szerint bár a kötet angolul jelent meg, mégis a magyaroknak szól.
A Puskás-könyv angol nyelvű bemutatójának még további két állomása lesz, előbb Glasgow-ban, majd Londonban, ahol konferenciát is tartanak a legendás futballistáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!