Sportvilág

2011.03.17. 14:21

Duplaszaltók és 720 fokos fordulatok a magyar bajnokságon

Immár 19. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard és sí versenyének eredményeit. Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak, hogy a kiváló pályán, szikrázó napsütésben bizonyítsanak.

zaol.hu

Snowboard Big Air-ben a bajnokok Magyarország nagy reménységei, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor lettek, akik dupla hátraszaltóval és 720 fokos fordulattal gyönyörködtették a közönséget

Több napos, színvonalas versenyzés után véget ért a 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokság, ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás műlesiklás, szlalom, cross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot. Az első nap a síelőké volt, majd ezt követően a snowboardosok és a freeski-sek mérettetek meg. Felnőtt férfi kategóriában Bene Márton, a felnőtt nők között pedig Köllőd Luca vehette át a kitűntetést.

Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind műlesiklásban és óriásműlesiklásban. Az előbbiben a felnőtt férfi kategóriában Sümegi Péter, utóbbiban, szintén ugyanebben a kategóriában Koósa Ádám lett a magyar bajnok. A lányok közül mindkét versenynemben Harmath Rózsa nyert.

A világ legkedveltebb snowboard számában, a slope style-ban a snowboardosok közül Takács Balázs, a síelőknél pedig Trso Lukas Lego lett a bajnok. A Big Air-ben pedig az osztrák iskolában nevelkedő nagy reménységeink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor bravúros szereplése nyűgözte le mind a közönséget, mind a versenytársakat. Panka egy duplahátraszaltót ugrott, míg Szigeti Viktor egy tökéletes stílusú, stabil 720-as fordulattal alapozta meg a versenyen a bajnoki címét.

Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partyk tökéletesen kiegészítették a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!