Sportvilág

2015.08.21. 08:48

Cselgáncs-vb - Tizenhat magyar Asztanában, két érem a cél

Hétfőtől vasárnapig 16 magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Asztanában, a szakvezetés két érmet és egy pontszerző helyet vár a magyar küldöttségtől.

"Óriási mezőny várható Kazahsztánban, eddig 130 ország több mint 800 dzsúdósa regisztrált, úgyhogy a fiúknál 70-80, a lányoknál pedig 40-50 fős súlycsoportok is lesznek" - mondta az MTI érdeklődésére Nagy András szakágvezető, hozzátéve, a válogatottból mindenki egészségesen várja a riói kvalifikációs sorozat legfontosabb versenyét.

Júniusban a bakui Európa Játékok keretében lebonyolított Európa-bajnokságot egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta a magyar csapat Karakas Hedvig (57 kg), illetve Csernoviczki Éva (48 kg) révén.

Asztanában a férfiaknál teljes lesz a válogatott, azaz kilenc dzsúdóst nevezett be a magyar szövetség (MJSZ). A 60 kg-ban nincs induló, 81, 90 és 100 kilóban viszont ketten is tatamira lépnek. A nőknél ugyanakkor a lehetséges kilenc helyből hetet használt ki az MJSZ. A legjobbak közül hiányozni fog sérülés miatt az 52 kilogrammos Maros Barbara, a fiatal Pupp Rékára (48 kg) pedig még korosztályos versenyek várnak.

A tavalyi vb-n a 13 tagú küldöttség a 90 kilogrammos Tóth Krisztián révén egy ezüstéremmel tért haza Cseljabinszkból.

Asztanában az aranyérem mellé 9000, az ezüst mellé 6000, a bronzhoz pedig 3000 dollár jár.

A magyar vb-csapat:

férfiak:
66 kg: Zámbori Bence (Budaörsi SC), 73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE), 81 kg: Krizsán Szabolcs (BHSE), Csoknyai László (Atomerőmű SE), 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (BHSE), 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (BHSE), +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)

nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE), 63 kg: Szabó Franciska (Békés Megyei Kano JSE), 70 kg: Mészáros Anett (Budaörsi SC), Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), 78 kg: Joó Abigél (KSI SE), Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!