Sportvilág

2014.09.12. 08:26

Birkózó-vb - Lőrincz Viktor és Szabó László is győzelemmel kezdett

A kötöttfogásúak versenyei is megkezdődtek pénteken a taskenti birkózó-világbajnokságon: Lőrincz Viktor és Szabó László megnyerte első meccsét.

A magyar szövetség tudósítása szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes Lőrincz Viktor a horvát Nenad Zugaj ellen lépett szőnyegre, aki komoly versenyzőnek számít, 2010-ben világbajnokságon, tavaly pedig az Európa-bajnokságon lett harmadik. A ceglédiek 85 kg-os versenyzőjének ennek ellenére nem jelentett gondot a legyőzése, az első menetben ugyanis előbb kivédekezte a térdelőhelyzetet, majd Zugajt lentről kétszer is megpörgette, s 2-0-ás előnnyel mehetett pihenni. A szünet után a horvát intése után további egy pontot gyűjtött Lőrincz, s összességében biztosan nyert 3-0-ra.

Szabó László élete első felnőtt világversenyén, az idei Eb-n nagyszerű teljesítménnyel lett ötödik, s most is jól kezdett a 75 kilogrammosok mezőnyében. A Vasas sportolója a német Florian Neumaier ellen kezdett, s szép akciókkal, 4-0-ra győzött.

11:12 - Lőrincz a nyolc között, Szabó kikapott

A kötöttfogásúak 85 kilós kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor második mérkőzését is megnyerte, így bejutott a nyolc közé, a 75 kilogrammos Szabó László viszont az utolsó pillanatokban veszítette el nyolcaddöntős mérkőzését a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A viadal közvetítése szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes Lőrincz Viktor magabiztosan győzött a cseh Artur Omarov ellen. A mérkőzés elején Lőrincz gyorsan kitolta riválisát a szőnyegről, így 1-0-ra vezetett, majd ugyan passzív riválisa intésével nem tudott élni, de előnye megmaradt a szünetig. A második három percben Omarov továbbra is tanácstalanul tusakodott a ceglédi birkózóval, aki a cseh második intéséért járó egy ponttal növelte előnyét, s végül 2-0-ás sikerrel lépett a legjobb nyolc közé. A négy közé kerülésért azzal a fehérorosz Javid Hamzatauval csap össze, aki tavaly hozzá hasonlóan világbajnoki harmadik volt.

Az idei Eb-n ötödik Szabó László első körös sikere után az ukrán Dmitri Piskov ellen is remekül birkózott, egészen 5:45 percig. A Vasas sportolója az első három percben szép akcióval jutott 2-0-ás előnyhöz, majd a második szakaszban is az ő akarata érvényesült, s másfél perccel a vége előtt már 4-0-ra vezetett. A hajrában aztán az ukrán mindent megpróbált, de állásból nem volt eredményes, 23 másodperccel a vége előtt azonban intették Szabót. A térdelőhelyzetben sokáig úgy tűnt, a magyar ki tudja védekezni ellenfele akcióját, aki aztán mégis kiemelte, s éppen mielőtt lejárt volna a birkózóidő nagy ívben eldobta őt, így egyenlített (4-4), s mivel Piskové volt a nagyobb értékű akció, ő jutott tovább.

Szabó László már csak abban bízhat, hogy az ukrán a fináléba jut, s vigaszágra viszi őt.

12:09 - Lőrincz az elődöntőben

A kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor harmadik mérkőzését is megnyerte, így bejutott a négy közé a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar versenyző a negyeddöntőben a fehérorosz Dzsavid Hamzatovot győzte le a 2-0-ra. A tavalyi budapesti vb-n mindketten bronzérmesként zártak.

Lőrincz a döntőbe jutásért a francia Mélonin Noumonvi ellen lép szőnyegre.

A 75 kilogrammos Szabó László számára ugyanakkor befejeződött a verseny, mivel az őt a nyolcaddöntőben legyőző ukrán Dmitri Piskov következő mérkőzésén kikapott japán ellenfelétől.

12:24 - Lőrincz egyetlen intéssel kikapott az elődöntőben

A kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes magyar versenyző a négy között a francia Mélonin Noumonvi ellen lépett szőnyegre, és mindössze egyetlen intéssel kikapott riválisától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!