Sportvilág

2015.09.07. 18:11

Birkózó-vb - Bácsi villámsikerrel rajtolt

Bácsi Péter másfél percet sem töltött a szőnyegen a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében, melyet technikai tussal zárt a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

Csoba Péter, az MTI különtudósítója jelenti:

A tavaly 80 kilóban Eb- és vb-győztes magyar nagyon kellemes riválist kapott elsőre, Carlos Andrés Munoz ugyanis nem képvisel komoly erőt, s ez a mostani találkozón is gyorsan kiderült.

A kolumbiai sportolónak az elejétől aktív Bácsit egy percig sikerült megakadályoznia a pontszerzésben, ám passzivitása miatt nagyon gyorsan, 1:07 perc után már intették, a térdelőhelyzetből pedig Bácsi kétszer emelte ki és kétszer dobta el őt nagy ívben. Mindkét látványos mutatvány négy pontot ért, a 8-0 pedig a meccs végét jelentette.

Bácsi Péter a 32 között a fehérorosz Valerij Palenszkijjel mérkőzik.

Korábban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás sima sikerrel jutott a 66 kilósok legjobb 32 birkózója közé, míg a nap harmadik magyarja, Kiss Balázs (98 kg) később mutatkozik majd be, méghozzá a 16 közé jutásért csap össze a kétszeres vb-harmadik török Cenk Ildemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!