Sportvilág

2015.11.27. 09:35

A vitorlázó Érdi Mária lemaradt a kvótáról

Érdi Máriának nem sikerült a kvótaszerzés az ománi Laser Radial világbajnokságon, a 17 éves vitorlázó a 42. helyen végzett.

A hajóosztály U19-es világ- és Európa-bajnoka az utolsó futamban nagyszerű eredménnyel, 14. hellyel zárt. Alapcélja az Arany csoportba jutás volt, amit teljesített a 100 fős mezőnyben, egyetlen ifjúsági versenyzőként került a legjobbak közé.

A vb-n a korábban indulási jogot szerzett 19 nemzet mellett újabb négynek nyílt lehetősége riói kvótára, Érdinek ez nem jött össze.
Még egy esélye maradt az ötkarikás indulási jog elérésére, a jövő évi Eb-n még két európai ország számára van kiadó hely. Érdinek azonban alapvető célja a 2020-as tokiói olimpia - áll a Magyar Vitorlázó Szövetség honlapján.

A vitorlázók eddig két olimpiai kvótát gyűjtöttek: Berecz Zsombor Finndingiben, Tomai Balázs Laser Standardben indulhat Rióban, valamint hatodik olimpiájára készülhet a szörfös Gádorfalvi Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!