Sportvilág

2006.08.31. 02:29

A virágcsokros lány és Asafa Powell esete

Kingston (mti) - Bocsánatot kért attól a kislánytól Asafa Powell, a férfi 100 méteres síkfutás jamaicai világcsúcstartója, akitől a múlt pénteki, brüsszeli Golden League-verseny befutója után nem fogadta el a győzelemért járó virágcsokrot.

nincs nev

A 23 éves világhírű sprinter 9.99 másodperccel nyert, ám nagyon csalódott volt, mert szerinte a rajtbíró rossz ütemben indította el a résztvevőket. Tőle teljesen szokatlanul sportszerűtlenül viselkedett a sprinter egy hölggyel. - Nagyon sajnálom, hogy első felindulásomban nem fogadtam el a csokrot. Rettentően mérges voltam, mert úgy éreztem, akár a 9.77-es világrekordot is sikerül megdöntenem - fogalmazott később bocsánatkérően Asafa Powell, aki mind az öt eddigi Golden League-viadalt megnyerte, és az amerikai Jeremy Warinerrel (férfi 400 m), az etióp Tirunesh Dibabával (női 5000 m) és az amerikai Sanya Richardsszal (női 400 m) együtt továbbra is esélye van az egymillió dolláros fődíj megnyerésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!