Sportvilág

2017.08.27. 17:58

Zalai fiú a modellhajó világbajnoki dobogón

Ma este az ünnepélyes eredményhirdetéssel véget ért a Csónakázó-tó vizén bő egy hete tartó hajómodell-világbajnokság. A magyar csapatból a Canissa Modellező Sportegyesület fiatal versenyzője, Kozári Gábor egyedüliként állhatott fel a dobogóra.

Horváth-Balogh Attila

Közel 20 ország, 250 induló, több, mint 700 hajó. Nagykanizsa neve ismét világ körüli útra indult, a Canissa Modellező Sportegyesület által lebonyolított, 18-án kezdődött és tegnap este zárult Naviga M hajómodell-világbajnokság révén. Még az esti záróünnepség előtt dr. Lekszikov Gábor versenyigazgatót, a házigazda egyesület elnökét kértük rövid értékelésre.

– Ma zajlottak a nem egyéni és időméréses kategóriák döntői, melyekben egyedüli magyarként Majoros László versenyzett – bocsátotta előre a versenyigazgató. – Sajnos, egy nem túl szerencsés hajóbeállítás miatt az 5. helyen végzett.

A szervezőcsapat részéről azonban bátran kijelenthetjük, hogy ez egy nagyon sikeres világbajnokság volt abból a szempontból, hogy sem óvás, sem szakmai-technikai kifogás nem érkezett a rendezvény lebonyolításával kapcsolatban, ami nagy örömünkre szolgál – mondta a versenyigazgató, a házigazda egyesület elnöke.

A záróünnepségen (melyen a házigazda város önkormányzatát Karádi Ferenc alpolgármester képviselte) viszont volt egy magyarunk, a ráadásul zalai Kozári Gábor, aki kategóriájában a 3. helyezést érte el, tehát bronzérmes lett – neki örülhetett a magyar csapat, illetve a közönség. E fegyvertény azt is jelenti:  ma ő a legjobb magyar versenyző.

Sikerével a Canissa színeiben induló Kozári Gábor ma a legjobb magyar versenyző

Az ünnepségen Walter Geens, a Naviga M-szekció vezetője is köszöntötte a versenyzőket és az érdeklődőket.

– Csodálatos napokra tekinthetünk vissza – idézte fel. – Volt részünk nagy melegben és főleg az első pár napban erős szélben is. Mindazonáltal nagyon magas színvonalú volt ez a világbajnokság, amely problémák nélkül, barátságos légkörben és nagyon sportszerű módon zajlott le. Ezért őszinte hálám szeretném kifejezni a szervezőknek és a versenyzőknek is.

A kínai (3) és a német hajó fejfej mellett a vasárnapi döntők egyikében. Magas színvonalú versenyekkel ért véget a több mint egyhetes „száguldás"

Hársfalvi Pál, a Magyar Modellező Szövetség elnöke pedig azt emelte ki beszédében: a verseny résztvevői most már nem csak azt őrzik meg emlékeikben Magyarországról, hogy itt nagyon jó gulyáslevest lehet enni, illetve hogy szép a puszta és szépek a magyar lányok, hanem azt is, hogy egy nagyon szép helyen, kiváló világbajnokságon vehettek részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!