Sportvilág

2015.03.17. 16:01

Lesz-e Barcelona- és Dortmund-henger?

Szerda este (mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik) elérkezik a labdarúgó Bajnokok Ligájában a 2014/15-ös szezon utolsó nyolcaddöntős felvonása.

Kühne László

Melynek keretében a spanyol éllovas Barcelona hazai pályán 2-1-es előnyről vág neki a visszavágónak az angol bajnoki címvédő Manchester City ellen, míg a Juventus minimális (2-1) győzelemmel a zsebében érkezett meg a dortmundi helyszínre.

A City-nek valóságos Barca-fóbiája is lehet, hiszen a katalán egyesület ejtette már ki egyenes kieséses szakaszban, s most sem a legjobb előjelekkel futhat ki a Camp Nou gyepére. Míg a Barcelona mintha kezdene egyenesbe jönni, hiszen a La Ligában átvette a vezetést, vasárnap pedig jöhet a Real Madrid elleni rangadó. Erre ráhangolódásként kiváló lenne egy BL-továbbjutás, melynek sérülés miatt nem lehetne részese például Sergio Busquets, míg a vendégek részéről eltiltott Gael Clichy, ugyanakkor visszatérhet Yaya Touré. Az biztos, hogy a manchesterieknek legalább két gólt kellene szerezniük idegenben, így Manuel Pellegrininek igencsak tűzben kell tartani játékosait, főleg azok után, hogy a Premier League számukra egyre inkább lefutott...

A Jürgen Klopp edzette német Borussia Dortmund a telet még kieső helyen töltötte a Bundesligában, ám mostanra teljesen egyenesbe jött, és természetesen helyzete nem tekinthető tragikusnak az olasz bajnok Juventus ellen sem. Ha elkapják a fonalat, hazai környezetben akár „mészárolni" is képesek a sárga feketék – erről a jelenlegi BL-címvédő Real Madridnál is hosszasan tudnának regélni. A dortmundi hiányzók listája most is terebélyes: a jobb oldali védő Lukasz Piszczek és a középpályáról Kevin Grosskreutz biztosan kihagyni kényszerül a visszavágót, Nuri Sahin szerepeltetése pedig erősen kérdéses. Torinói oldalon az „ütős" nevek közül a maródiak listáján Andrea Pirlo, Kwadwo Asamoah és Martín Caceres fedezhető fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!