Sportvilág

2015.03.19. 17:53

Juventus: tökéletes dortmundi este

Utolsó este a Barcelona és a Juventus csatlakozott a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb 8 csapathoz.

Kühne László

Dortmundban az olasz bajnokcsapat váratlanul sima mérkőzésen „rendezte le" a nehéz évet futó hazaiakat.

– Egyszerű a továbbjutásunk magyarázata, a korai szerzett gólunk volt a kulcs – értékelt Stephan Lichtsteiner, a Juve svájci válogatott védője. – Onnantól már csak arra kellett ügyelnünk, hogy kontroll alatt tartsuk az ellenfél próbálkozásait.

– Az, hogy ilyen simán kiestünk, nem olyan nagy probléma, mással is előfordult ez a sorozat e szakaszában – osztotta meg érzéseit Jürgen Klopp dortmundi szakvezető. – Ezúttal a Juve túl nagy falat volt számunkra. Most már a Bundesligára és a Német Kupára kell fókuszálnunk.

Közben a Camp Nou-ban eldőlt, hogy idén angol csapat nem lesz a legjobb nyolc között. Ugyanakkor nem véletlen, hogy a négyszeres Aranylabdás argentin Lionel Messi a találkozó után hosszasan elbeszélgetett Joe Harttal, a City hálóőrével. Ők voltak a két csapat legjobbjai, és utóbbi talán annyival még előbbi fölé is nőtt, hogy többször is ziccerben tisztázott vele szemben.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, szerdai visszavágók: FC Barcelona–Manchester City 1-0. G.: Rakitic (31.). Továbbjutott: Barcelona (3-1-gyel). Borussia Dortmund– Juventus FC 0-3. G.: Tévez (3., 79.), Morata (70.). Továbbjutott: Juventus (5-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!