Sportvilág

2015.03.27. 17:39

Itthon nyerni kell - Nagy lehetőség előtt a magyar labdarúgó-válogatott

Budapest/Zalaegerszeg - A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 20.45 órától a Groupama Arénában Európa-bajnoki selejtezőn fogadja Görögország legjobbjait.

A világbajnoki résztvevő görögök számára talán az (sőt, ez biztos) utolsó lehetőséget nyújtja ez a találkozó, hogy megmaradjon a reményük a felzárkózásra. Eddigi négy találkozójukon mindössze egy pontot szereztek, s az őszi selejtezők után a görög szövetség váltott, és az olasz Claudio Ranieri helyett az uruguayi Sergio Markariánt bízta meg a nemzeti csapat irányításával.

A vasárnapi játéknapot követően ha Dárdai Pál szövetségi kapitány csapata csak egyetlen pontot is szerez a nyeretlenül sereghajtó görögökkel szemben, akkor biztosan megőrzi a pótselejtezőt érő harmadik helyét, de győzelemmel akár a második pozícióba is kerülhet, amennyiben az északírek kikapnak a vendég finnektől. Olyan forgatókönyv is elképzelhető, amely szerint a hatcsapatos mezőny teljesen kettészakadna féltávhoz érve. Ez akkor fordulhat elő, ha a románok a várakozásoknak megfelelően felülmúlják a vendég feröerieket, az északírek hazai pályán nyernek a finnek ellen és a magyarok legyőzik a görögöket.

Dárdai Pál szövetségi kapitányra és a magyar válogatottra is igazi vizsgafeladat vár vasárnap a görögök elleni találkozón  Fotó: mti

A vasárnapi mérkőző felek keretében akadnak sérültek. A mieinknél Korcsmár Zsolt és Lovrencsics Gergő után Vanczák Vilmos is kivált sérülés miatt. A görög válogatottban Kosztasz Mitroglu, José Holebasz, Jannisz Maniatisz és Petrosz Mantalosz is maródi.

Az F csoport 5. fordulójának vasárnapi programja: Észak-Írország- Finnország, Belfast 18.00, Románia- Feröer-szigetek, Ploiesti 18.00, Magyarország -Görögország, Groupama Aréna, 20.45.

1. Románia 4 3 1 6- 1 10

2 .Észak-Írország 4 3 1 6- 3 9

3. Magyarország 4 2 1 1 4- 3 7

4. Finnország 4 1 1 2 4- 5 4

5. Feröer-sz. 4 1 3 2- 6 3

6. Görögország 4 1 3 1- 5 1

 

Ezek is érdekelhetik