Sportvilág

2015.02.25. 16:15

Suárez harapott , de nem úgy - Görcsös volt a City, reménykedhet a Dortmund

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Barcelona nyert Manchesterben, a Juventus pedig a Dortmundot verte – mindkét találkozón 2-1-ra nyert a győztes csapat.

Kühne László

Igazán fontos pillanatokban a Manchester City a labdarúgó európai porondon még mindig képtelen átlépni árnyékát, vagyis közvetlen riválist legyőzni, amikor annak igazán komoly súlya lenne. A 2-1-es végeredményt dél-amerikai különítmény szállította, érthetően a boldogabb az uruguayi Luis Suárez lehetett.

– Számunkra jó eredmény született, hiszen a kieséses fázisban olyan csapat ellen győzni, ráadásul idegenben, mint a City, valóban nagy tett – kezdte a Barcelona duplázó, támadója, akire így lehet mondani , hogy „harapott", persze nem úgy, mint a nyári vb-n, amikor szó szerint megmarta az olasz Chiellinit... – Számomra az külön motivációt jelentett, hogy ismét Angliában játszhattam, főleg úgy, hogy tudtam: nem csak az ellenfél, de annak szurkolótábora is készült az ember ellen.

– A második félidőben igyekeztünk javítani az első játékrészbeli hibáinkat, azt is mondhatnám, hogy két meccset játszottunk a kilencven perc alatt – fogalmazott Manuel Pellegrini, a City szakvezetője. – Kapusunk Hart büntető-hárítása azt jelentette, hogy van még esélyünk a visszavágót tekintve.

Torinóban a Juventus a szezon során önmagát meglelni igyekvő Dortmund ellen ért el 2-1-es győzelmet, ami a dortmundiak számára nem rossz kiindulási alap, hiszen a németek számos alkalommal előrukkoltak már olyan teljesítménnyel, ami továbbjutást ért. Az első szekciójuk tűnik némileg vékonynak idén, de a Ruhr-vidéken biztosan nem lesz rossz visszavágó.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Manchester City – FC Barcelona 1-2. G.: Agüero (69.), illetve L. Suárez (16., 30.). Kiállítva: Clichy (74.; Man.City). Juventus–Borussia Dortmund 2-1. G.: Tévez (13.), Morata (43.), illetve Reus (18.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!