Sportvilág

2015.01.14. 12:01

Magyarország 2020-ban sakkolimpiát akar rendezni

A Magyar Sakkszövetség elnökségi ülésén a rendkívül sikeres, decemberi U16 Ifjúsági Sakkolimpia értékelése mellett újabb nagy ívű támogatás bejelentésére is sor került.

Kerkai Attila

Az összejövetel egyik legfontosabb pontjaként dr. Font Gusztáv, az U16 Ifjúsági Sakkolimpia Szervezési Bizottságának vezetője értékelte a decemberi, győri eseményt. Összefoglalójában kiemelte, hogy a rendezvény eredményeként a Magyar Sakkszövetség munkájának a nemzetközi megítélése kiemelkedően jó, a versenyen jelen lévő nemzetközi sakkvezetők messzemenően elégedettek voltak a rendezéssel, és nyitottak további FIDE események magyarországi megrendezésére. Ehhez a sikerhez a sportág zalai képviselői is hozzájárultak, hiszen sportvezetői és sportbírói feladatokat is elláttak a zalai szakemberek. Az elnökség egyhangúlag gratulált a szervezőknek a sikeres lebonyolításért és elfogadta a beszámolókat. Dr. Seszták Miklós összefoglalójában világossá tette: célunk a 2020-as sakkolimpia megrendezése. A sakkszövetség elnöke ehhez az előkészítő munkálatok megkezdését kéri.

Az összejövetelen dr. Seszták Miklós, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a kormány újabb 300 millió forintos támogatás odaítélésről döntött. A felhasználás főbb irányainak kidolgozása most kezdődik, a részletekről később határoz az elnökség.

A sakkolimpián ezüstérmes együttes, s ez lenne az „álomcsapat" a csapat vb-n is: balról Horváth Tamás kapitány , Almási Zoltán, Lékó Péter, Balogh Csaba, elöl pedig Polgár Judit. Fotó: MTI

Döntés született, arról is, hogy 2015-ben a magyar válogatott részt vesz a csapat világbajnokságon, ami április 18-29. között lesz Örményországban. A versenyen a világ 10 legerősebb csapata indul: Magyarország a 2014-es tromsői olimpián elért ezüstéremmel vívta ki a részvétel jogát. A válogatott szövetségi kapitánya, Horváth Tamás, a Z. Csuti-Hydrocomp Sk szakmai is vezetője is megfogalmazta, hogy az a szándékuk, hogy a viadalon a legjobb csapattal álljon ki az együttes. Így például a sakkolimpián a magyar együttes húzóemberének számító Balogh Csaba, az Aquaprofit NTSK szereplése is sokat jelenthet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!