Sportvilág

2012.09.30. 17:03

Már az óriási dolog, hogy a célig eljutottak

Nagykanizsa – Figyelemre méltó zalai eredmények a 246 kilométeres Spartathlon futóversenyen: a hahóti dr. Lubics Szilvia a nők mezőnyében 29 óra 45 perc 56 másodperces idővel 3. lett, míg a becsehelyi Rudolf Tamás 28:29:59 órával az abszolút 7. helyen zárt.

Benedek Bálint

A versenyzőket extrém hőség várta: a pénteki rajtnál a levegő 40 fokos volt, s a vasárnap még Görögországban tartozkodott Lubics Szilvia telefonon elmondta: az aszfalt ennél is forróbb volt – a spártai célig a szinte teljesen új sporcipőjének a talpa elkopott.

– A tikkasztó hőség szinte megtizedelte a mezőnyt, a 350 indulóból hetvenen értek a célba – mondta az atléta.

– Fizikailag jól bírtam a megpróbáltatásokat, ám valószínûleg a perzselő nap megsütött, így a gyomrom egy idő után felmondta a szolgálatot. Kisebbnagyobb megszakításokkal három órán keresztül hánytam, de ahogy kicsit besötétedett magamhoz tértem. Másnap reggeltől újra égetett a nap, de jól koncentrálva sikerült dobogón végeznem. Rudolf Tamást is megviselték a körülmények, de nagyon igyekezett, hisz először vett részt a versenyen.

Összetett 7. helye – a férfiak közt amúgy 6. lett – szenzációs eredmény. A budapesti Lőrincz Olivér, a zalai futók edzője elmondta: tökéletesen elégedett, Szilvia és Tamás a mezőny legjobb magyarjaiként értek célba. A Spartathlon története során ez volt a második legforróbb viadal, s ilyen körülmények között az utolsó pillanatig kitartani óriási elszántságra vall.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!