Sportvilág

2011.03.22. 15:22

Moszkva rendezné meg a Japánban elmaradt műkorcsolya-vb-t

Oroszország kedden hivatalosan megpályázta az idei műkorcsolya-világbajnokság megrendezését, miután az eredetileg március végére tervezett eseménynek a földrengés és szökőár sújtotta Japán nem tudott otthont adni.

MTI

Valentin Piszejev, az orosz sportági szövetség ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy levélben tájékoztatták a nemzetközi szövetséget (ISU) a rendezési szándékukról.
   
Vlagyimir Putyin miniszterelnök kedden azt mondta, Oroszország a vb megszervezésének és lebonyolításának összes költségét fedezni tudja.
   
"Úgy gondolom, hogy segítő kezet nyújthatunk japán kollégáinknak és az ISU-nak is" - fogalmazott a kormányfő. "Nincs szükségünk semmilyen segítségre, nem túl drága a rendezés, így biztosan fedezni tudjuk a kiadásokat. Ez részünkről több, mint egy jószándékú gesztus."
   
Az oroszok a 14 ezer férőhelyes moszkvai Hodinka Arénát jelölték ki helyszínnek, amely 2007-ben a jégkorong-világbajnokságnak adott otthont. Moszkvában legutóbb 2005-ben volt műkorcsolya-vb, akkor a Luzsnyiki Jégcsarnokban rendezték meg a versenyt.
   
Korábban Kanada, Olaszország, Finnország és az Egyesült Államok is jelezte érdeklődését a vb lebonyolításával kapcsolatban. Az ISU a keddi (mai) napot jelölte meg a pályázatok benyújtásának határidejeként, s az elkövetkező néhány napban meghozza a döntést az új helyszínről.
   
A tokiói szervezők hétfőn jelentették be, hogy a katasztrófa miatt később sem vállalják a vb lebonyolítását. Az esemény eredetileg ezen a héten kezdődött volna a fővárosban, ám a március 11-én bekövetkezett, több ezer halálos áldozattal járó természeti katasztrófa után az ISU elhalasztotta a vb-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!