Sportvilág

2011.01.17. 13:59

Bencze Tamás Szombathelyre igazolt: a Falco edzője lett

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Falco kosárlabdacsapatát a távozó Nikola Lazics helyett a jövőben Bencze Tamás irányítja. A szakember fél évre írt alá a szombathelyi együtteshez.

zaol.hu


Bencze Tamást nem kell különösebben bemutatni Zalában, hiszen a ZTE férfi kosárlabdacsapatának saját nevelésű, egykori válogatott játékosa pályafutása befejezése után 2004-től a Zala Volán TE női együttesénél töltött el öt sikeres szezont. Közben rövid ideig a női válogatott szövetségi kapitánya is volt, majd 2009 nyarán Szegedre szerződött, ahonnan tíz napja távozott: ő maga állt fel a kispadról, mert a klub nem teljesítte vele szemben a szerződésben foglaltakat.

A Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetője, Gráczer György hétfő délelőtt mutatta be a klub új edzőjét, Bencze Tamást - a sajtótájékoztatón részt vett még Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Kálmán László csapatkapitány, írja laptársunk a Vas Népe internetes oldalán.

- Miután pénteken Nikola Laziccsal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, rögtön felvettük a kapcsolatot ügynökségekkel, menedzserekkel - árulta el az ügyvezető.  - Elsősorban fiatal, ambíciózus, sikerre éhes trénert kerestünk, olyan szakembert, aki képes új impulzusokat adni a csapatnak. Többek között ezért is esett a választásunk Bencze Tamásra. Új edzőnk remek sportpályafutást tudhat maga mögött, kívánom neki, hogy edzőként legalább hasonló sikerekben legyen része. Bencze Tamással egyelőre a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk, amennyiben elégedettek leszünk a munkájával, úgy természetesen tárgyalóasztalhoz ülünk a nyáron, és egyeztetünk a folytatásról.


- Megtisztelő a Falco felkérése, hiszen mégiscsak egy komoly hagyományokkal rendelkező, sikeres klub hívott edzőnek - fogalmazott a 42 esztendős tréner, Bencze Tamás. - Óriási lehetőséget kaptam a klubtól, ugyanakkor hatalmas a rizikó, a felelőség is ebben a munkában. Ám a nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék magamban, illetve a csapatban.

Bencze eddig csak női csapatoknál edzősködött, ám a zuhanyhíradóban gyakran lehetett hallani: a férfi mezőnyben is szeretné kipróbálni magát. De vajon valóban törekedett-e a másik nem bajnokságába? - tettük fel neki a kérdést miután megegyezett a Falco vezetőivel.

 

- Teljes mértékben, sőt azt terveztem, hogy ez a mostani lesz az utolsó szezon, melyet női csapat kispadján töltök - válaszolta. - Az más kérdés, hogy szerettem volna befejezni azt a munkát, amit elkezdtem Szegeden, de sajnos nem sikerült. Ami a férfi vonalat illeti: természetesen folyamatosan követtem ennek a pontvadászatnak a menetét is.

 

Bencze azt mondja, teljesen véletlen, hogy éppen a Falco KC-nál kezd, bár megjegyeztük: már a hét közepén hallani lehetett, hogy ő veheti át a csapat irányítását.

 

- Én is találkoztam ezzel a szóbeszéddel, de először szombaton tárgyaltam a vasiakkal - felelte a felvetésre. - Az én szempontomból kissé szerencsétlen, hogy éppen azt a Nikola Lazicsot váltom, akit szakmailag nagyra tartok. Volt edzőm és egy évig még játékostársam is Egerszegen, amúgy jó kapcsolatban is állunk, de az edzői szakma ilyen... A nyolc közé szeretnénk bejutni a Falcóval, amihez már bravúrok kellenek. Mostantól pikáns lesz számomra minden mérkőzés, a ZTE KK elleni márciusi pedig főleg...
További információk és képek a Vas Népe honlapján! Klikk IDE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

2007. március 28.
Bencze Tamás lett a női kapitány

2009. április 29.
Távozik Bencze Tamás, a Zala Volán-ZTE edzője! (frissítve)

2009. július 22.
Bencze Tamás ízig-vérig zalai kötődésű, de Szegeden óriási lehetőséget kapott

Ezek is érdekelhetik