Sportvilág

2010.08.29. 16:48

Sárkányhajó-vb - Nyolc arannyal zártak a magyarok

Hat aranyérmet szerzett a magyar felnőtt válogatott a szegedi MKB sárkányhajó-világbajnokság vasárnapi zárónapján, így a hazai csapat összesen nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárt a Maty-éren.

MTI

 A kajak-kenu szövetség tájékoztatása szerint a délelőtti 200 m-es futamok során a húszüléses hajók küzdelmében két arany- és egy ezüstérem, a tízülésesek között pedig egy győzelem és két második hely lett a házigazdák mérlege. A húszülésesek között Kozmann Györgyék visszavágtak az oroszoknak a szombati, 500 m-en elszenvedett vereségért, a vegyes csapat pedig ismét óriási csatában diadalmaskodott, az 500 m-en győztes női együttesnek azonban ezúttal meg kellett elégedniük az ezüsttel.
   
A délutáni folytatásban a 2000 m-es számokat rendezték meg, amelynek érdekességét a hendikepes indítások és a látványos fordulók adták. A férfi és női verseny részvevői együtt szerepeltek a két körös pályán, így igazi vízifelvonulást láthatott a több ezer szurkoló. A magyar egységek óriási csatában a férfi, a női és a vegyes számot is megnyerték.
   
"Hihetetlen, hogy milyen hangulatot élhettünk át az elmúlt három nap során – mondta Reményi Péter, a magyar csapat vezetője. – Nagyon elégedett vagyok csapataink teljesítményével, és büszke vagyok a nyolc aranyéremre. Versenyzőimnek és úgy érzem, a magyar sárkánysportnak is rengeteget adott ez a világbajnokság."
   
A települések közötti versenyt Pesterzsébet csapata nyerte, így ők költhetik el a győztesnek járó egymillió forintos fődíjat.

Ezek is érdekelhetik