Sportvilág

2010.01.22. 20:50

Futsal Eb - Nem tudták legyőzni a fehéroroszokat a portugálok

Tízgólos mérkőzésen döntetlent játszott egymással pénteken a portugál és a fehérorosz válogatott a magyarországi futsal Európa-bajnokságon. Két vereséggel pedig búcsúzott a bajnokságtól a szlovén válogatott.

MTI/AP

Utóbbi meglepetésre nagyon jól tartotta magát a jóval esélyesebb ellenféllel szemben, ezzel együtt a továbbjutási esélyeket tekintve nagyon nehéz helyzetben van a spanyoloktól szerdán elszenvedett 9-1-es vereség miatt. Ahhoz, hogy a spanyolok mellett a fehéroroszok jussanak tovább, a portugáloknak legalább nyolc góllal ki kell kapniuk vasárnap a spanyoloktól.

A debreceni Főnix Csarnokban rendezett pénteki összecsapás első félidejében a portugálok fölényben játszottak, kétgólos előnyre tettek szert, de a fehéroroszok még a szünet előtt csökkentették hátrányukat, majd a pihenőt követően remek szakaszt produkálva 4-2-re elhúztak. Kevés idő volt már hátra, ám a portugáloknak is sikerült fordítaniuk, egy büntetővel, egy mezőnygóllal és egy üreskapus találattal. A végeredmény két másodperccel a vége előtt megítélt büntetőből alakult ki.

Eredmény:
D csoport:
Portugália-Fehéroroszország 5-5 (2-1)


A budapesti Papp László Sportarénában rendezett pénteki mérkőzésen a szlovénok két góllal maradtak alul a szerbekkel szemben azután, hogy szerdán 5-1-re kaptak ki az oroszoktól.
A szerb-orosz mérkőzést vasárnap rendezik.

C csoport:
Szerbia-Szlovénia 2-0 (0-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!