Sportvilág

2008.06.05. 06:10

Kinek hoz szerencsét a XIII.?

Mi az? Páros év, ráadásul maradék nélkül osztható néggyel. Természetesen minden sportrajongó tudja már: az olimpia, és a labdarúgó Európa-bajnokság éve!

zaol.hu

2008. június 7-én 18:00 órakor Bázelban indul útjára a labda, hogy négy svájci és négy osztrák városban pattogva elérjen egészen Bécsig, ahol bő három héttel a kezdés után már csak két csapat marad: ők játsszák az Euro 2008 döntőjét! Pompás stadionok, az utolsó darabig eladott jegyek, kiváló közlekedési lehetőségek – ez mind-mind alig párszáz kilométerre Magyarországtól. 

Az Európa-bajnokságok történetében 2000 volt az első esztendő, amikor két – területileg – kis ország együtt rendezte meg a viadalt. Most az osztrákok és a svájciak szeretnék bizonyítani, hogy ők is képesek erre – ámbár a végső helyezésekbe aligha szólhatnak majd bele. 

De akkor melyik válogatott jut el legalább a legjobb négyig? 
A négy évvel ezelőtti EB-n hazai pályán második luzitánok? 
A „közép-európai” csoportba sorolt németek? 
Melyik csapatok élik túl a „halál-csoportot”: a franciák, a hollandok és az olaszok közül? 
Végre egyszer kijön-e a lépés a spanyoloknak? 
Át tudják-e menteni 2004-es formájukat a görögök?
 

Mindezek csak kérdések egyelőre: amíg nem látjuk az első helyzetet, az első gólt, az első büntetőt, az első védést, addig lehet kérdőjeleket gyártani, ám utána szépen lassan felkiáltójellé egyenesedik a görbület. Persze a futballtudás mellett komoly faktort jelent a szerencse is és egyelőre nem tudhatjuk, hogy kinek hoz szerencsét a tizenharmadik Európa-bajnokság?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!