Sportvilág

2008.06.05. 06:02

Igazi egyéniségek nélkül - Svájc (A-csoport)

Az Európa-bajnokságra eddig kétszer kijutó Svájc még sosem nyert mérkőzést: két döntetlen mellett négy vereség a mérlegük.

zaol.hu

Az első gól rögtön pontot hozott 1996-ban: Kubilay Türkylmaz találatával 1–1-re végeztek az angolokkal. Ha most meglesz az első győzelmük, még az sem jelenti azt, hogy tovább is jutnak a csoportból, hiszen ha csak 3 pontjuk van, akkor még jó adag szerencse is kell a második helyhez. A fehérkeresztesek a felkészülés során végigmustrálhatták Észak-, Közép-, és Dél-Amerika csapatait: az USA-tól kikaptak, de azért Jamaica-t és Costa Ricát, Chilét és Venezuelát legyőzték, valamint ikszeltek az argentinokkal. Akire érdemes lesz vigyázniuk az ellenfeleknek, az Alexander Frei és/vagy Marco Streller, ugyanis a helvétek legmagasabb jegyzett játékosai a támadások befejezésénél rendkívül magabiztosak. Persze nekik is ki kell fogniuk a jó napokat és főleg a sérülésmentes időszakot, hiszen a Jakob (becenevén: Köbi) Kuhn csapatában nincsen hozzájuk fogható játékos a támadószekcióban. Kérdés az is, vajon játszanak-e ők egyszerre, hiszen leginkább a 4–5–1-es felállást favorizálja a szövetségi kapitány, azaz arra számíthatunk, mint a 2006-os VB-n: a legkevesebb gólt a svájci csapat mérkőzéseink várhatják a nézők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!