Sportvilág

2006.07.22. 02:29

Tovább tart a vita a MOB berkein belül

Budapest (mti) - A Ma-gyar Olimpiai Bizott-ság tíz elnökségi tag-ja pénteken bejelen-tette, hogy nem kíván Schmitt Pál MOB-elnökkel, vagy a NOB-bal jo-gi vitákba bocsátkozni.

Mórocz Zsolt

A tízeknek továbbra is változatlan az álláspontjuk - hogy a sportból száműzni kell a politikát. Ezt az új beadványukban is megfogalmazták.Tették ezt az előtt, hogy kérésükre - augusztus 7-én, hétfőn 10 órakor - sor kerül a 18 tagú elnökség rendkívüli ülésére. A tízek rendkívüli közgyűlés összehívását szorgalmazzák szeptemberre, annak okaként és céljaként pedig, az új beadvány szerint a korábbi alapszabály-módosító indítványtól függetlenül, a Magyar Olimpiai Bizottság hatékonyabb érdekképviseletének és érdekegyesítő képességének helyreállítását, valamint biztosítását jelölik meg. A MOB 165 tagja közül eddig 102-en írták alá azt a módosító indítványt, amely szerint párt országos elnöke, főtitkára, alelnöke meghatározott időn belül ne tölthesse be a MOB elnöki, vagy főtitkári posztját. Schmitt Pál MOB-elnök, NOB-tag, egyszersmind a Fidesz alelnöke az elképzelést diszkriminatívnak értékelte, ezért panaszt tett a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál. Az előterjesztők a különböző médiumokban elmondták, tiszteletben tartják bármely MOB-tag politikai nézeteit, de el akarják érni, hogy ezek a nézetek a MOB-on belül, annak kapcsolatában, képviseletében ne kaphassanak szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!