Sportvilág

2006.07.22. 02:28

Rendkívül szoros mezőny

Macon (mti) - Az olasz Matteo Tosatto nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, összetettben pedig továbbra is a spanyol Oscar Pereiro Sio vezet.

Mórocz Zsolt

A Morzine és Macon közötti 197 km-es etapon 15-en megszöktek a mezőnytől, amely el is engedte őket, mert egyikük sem jelentett veszélyt az összetettben élen állókra. Közülük az olasz Tosatto taktikázott a legjobban, a befutónál honfitársát, Cristian Morenit hajrázta le a részsikerért.A karaván pontosan nyolc perccel a győztes után együtt haladt át a célvonalon, így összetettben nem változott a helyzet az első három kerekes, Pereiro Sio, Carlos Sastre és Floyd Landis fél percen belül van, de még a negyedik Andreas Klöden is megnyerheti a viadalt, ha parádésan sikerül neki a szombati időfutam, mivel hátránya csak 232 perc.Eredmények. 18. szakasz, Morzine-Macon, 197 km 1. Matteo Tosatto (olasz, QuickStep) 41615 óra, 2. Cristian Moreni (olasz, Cofidis) azonos idővel, 3. Ronny Scholz (német, Gerolsteiner) 2 mp hátrány.Az összetettben (sárga trikó) 1. Oscar Pereiro Sio (spanyol, Caisse dEpargne) 843304 óra, 2. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 12 mp hátrány, 3. Floyd Landis (amerikai, Phonak) 30 mp h.Szombaton 57 km-es egyéni időfutam vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!