Sportvilág

2006.07.27. 02:29

Polgár Judit is indul

Moszkva (mti) - Ismét versenybe száll Garri Kaszparov, a tavaly márciusban visszavonult volt sakkvilágbajnok, aki a sportág élő legendái - köztük Polgár Judit - el- len játszik Zürichben - írta szer- dán az orosz sajtó.

Mórocz Zsolt

A Komerszant című lap értesülése szerint a Crédit Suisse bank alapításának 150. évfordulója alkalmából augusztus 22-én Zürichben rendeznek rapidsakk-tornát, amelyen Kaszparov mellett Viktor Korcsnoj, Anatolij Karpov és Polgár Judit vesz részt. Garri Kaszparov tavaly márciusban, a linaresi szupertorna megnyerése után jelentette be, hogy befejezi a versenyzést és politikai pályára lép. A 43 éves Kaszparovtól eltérően a 76 éves Viktor Korcsnoj és az 55 éves Anatolij Karpov folytatja a versenyzést, mindketten rangos nemzetközi tornák rendszeres résztvevői. Karpov egyébként a zürichi verseny után Lékó Péterrel vív rapidsakk páros mérkőzést Miskolcon. Az orosz lap emlékeztetett arra, hogy Polgár Judit 15 évesen lett nagymester, s azelőtt ilyen fiatalon senkinek sem sikerült elérnie ezta szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!